U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Dossier Telecom

Dossier KPN Telecom

Nieuws

Achtergrond

Cahier KPN Mobile

KPN Qwest

Telefónica

Cahier Frequentieveiling

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Staat houdt KPN vast

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 30 AUG. De Nederlandse staat zal dit jaar geen aandelen KPN verkopen. Dit hebben staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat en minister Zalm van Financiën vandaag bekendgemaakt.

Aanvankelijk was het de bedoeling eind dit jaar een deel te verkopen van het staatsbelang in KPN, nu 43,25 procent, tegelijk met een nieuwe aandelenemissie van het telecomconcern. Door de recente val van de beurskoers kwam dit voornemen op de tocht te staan.

KPN heeft de staat verzocht de verkoop nog even uit te stellen, omdat de aandelenemissie die het bedrijf wil doen de koers al te veel zou drukken. De verkoop van een deel van het staatspakket zou de beurskoers nog verder kunnen drukken, verwacht het concern.

Financiën en Verkeer en Waterstaat hebben de wensen van KPN ingewilligd. Een woordvoerder van Financiën laat weten dat "het belang van KPN in dezen gelijk is aan het belang van de staat".

De Vries en Zalm zeggen het belang te onderkennen van het welslagen van de aandelenemissie voor de groeistrategie van KPN. In dat licht achten zij het in het belang van alle bij KPN betrokken partijen beter om KPN "maximale flexibiliteit te geven bij het benaderen van de kapitaalmarkt". Daar komt bij dat er "geen dringende financiële noodzaak bestaat" om dit najaar aandelen te herplaatsen.

NRC Webpagina's
30 augustus 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad