NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE



Dossier Clinton

Actueel

Wat is impeachment?

Transcriptie van Clintons verhoor voor de Grand Jury (17 aug. 1998). Ook als zip-bestand te downloaden.

Starr Report

Clintons reactie op het Starr Report

Clintons tweede reactie op het Starr Report

Monica Lewinsky
Linda Tripp
Paula Jones

Schakels:
Het Witte Huis
Huis van afgevaardigden
Senaat
Impeachment procedure
CNN
BBC
Nieuws over Clinton
bij Yahoo!



Linda Tripp aangeklaagd

Door onze correspondent
WASHINGTON, 31 JULI. Linda Tripp is gisteren in staat van beschuldiging gesteld voor de onrechtmatige bandopnames die ze maakte van haar telefoongesprekken met Monica Lewinsky. De heimelijke opnames brachten de verhouding van Lewinsky met president Clinton aan het licht en leidden uiteindelijk tot de impeachment van de president.

Een kamer van onderzoek (grand jury) in de staat Maryland besloot gisteren om Tripp (49) in staat van beschuldiging te stellen. Haar wordt ten laste gelegd dat ze op 22 december 1997 een telefoongesprek met Lewinsky zonder toestemming van de voormalige stagiaire opnam, terwijl haar advocaat haar verteld had dat ze daarmee de wet zou overtreden. Ook wordt ze ervan beschuldigd dat ze de inhoud van dat gesprek onthulde aan Newsweek.

In Maryland, waar Tripp woont, is het opnemen van gesprekken buiten medeweten van een van de gesprekspartners verboden. Er staat maximaal vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 dollar op. De openbare aanklager van de staat, een Democraat, heeft de zaak een jaar lang onderzocht en zal Tripp persoonlijk aanklagen als de zaak voor de rechter komt.

Tripp heeft meer dan twintig uur aan opnames gemaakt van haar gesprekken met Lewinsky, die haar als een vriendin beschouwde.

NRC Webpagina's
31 JULI 1999

    Bovenkantpagina


NRC Webpagina's © NRCHANDELSBLAD (web@nrc.nl) FEBRUARI 1999