U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.

NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE


Cahier Boskalis-HBG

Nieuws

Achtergrond

Bedrijfsprofiel

Links






Reacties

Achtergrond

De grootste baggeraar gaat bouwen
(16 mei 2000)
De grootste baggeraar ter wereld gaat nu ook bouwen. Na ruim drie jaar praten heeft baggeraar Boskalis eindelijk de fusie met bouw- en baggerbedrijf HBG afgedwongen.

Vijandig bod succesvolle fusietactiek
(16 mei 2000)
Het vijandige bod van baggeraar Boskalis op de veel grotere bouwer en baggeraar HBG heeft succes gehad. Opportunisme regeert, de HBG-beleggers moeten inleveren.

'Samen uit, samen thuis'
(15 mei 2000)
Baggeraar Boskalis en bouw- en baggerconcern HBG gaan fuseren. Beider topmannen, die in maart nog tegenover elkaar stonden in de rechtszaal, worden nu co-voorzitter. Een vraaggesprek.

HBG en Boskalis eindelijk eens over een fusie
(13 mei 2000)
Bouwconcern HBG en baggeraar Boskalis hebben de 'fusie' bijna rond. Maar de aandeelhouders HBG beginnen meteen al herrie te maken over de prijs.

HBG bouwt stadions waar het gras wél groen blijft
(6 april 2000)
Bouwconcern HBG heeft al jarenlang problemen in Duitsland: een claim uit Bonn en een miljard verlies van dochterconcern Wayss & Freytag. Toch ligt HBG nu ,,mijlen voor'' op de Duitse concurrentie, zegt topman Jan Veraart.

HBG Duitsland blijft molensteen
(17 maart 2000)
Bouwconcern HBG is meer dan 'een probleem in Duitsland', vindt topman Jan Veraart. De molensteen van een miljard in de 'baggeroorlog'.

Baggeraar Boskalis staat in spagaat
(11 maart 2000)
De baggeroorlog tussen Boskalis en HBG heeft zich verplaatst van België naar het Damrak en de rechtszaal. HBG claimt 1 miljard.

Boskalis is uit op onze vloot
(6 maart 2000)
De werknemers van het bouw- en baggerconcern Hollandsche Beton Groep (HBG) zullen zich verzetten tegen een vijandige overname door baggerconcern Boskalis. Dat zegt voorzitter Hans Fictoor van de Centrale Ondernemingsraad van HBG. ,,Boskalis is vooral uit op het ijzer. Het menselijke aspect komt op het tweede plan.''

Charme-offensief: HBG is wit, Boskalis zwart
(29 februari 2000)
Zijn beurskoers is rampzalig, erkent hij. Maar het wenkend perspectief is er: een Belgische alliantie in het baggerbedrijf. Topman Veraart van HBG verweert zich tegen het voorgenomen bod van Boskalis.

HBG bouwt verdediging tegen aanval van Boskalis
(28 februari 2000)
Het bouw- en baggerbedrijf Hollandsche Beton Groep (HBG) heeft gisteren maatregelen genomen om een bod van de kleinere concurrent Boskalis te frustreren.

'Baggermarkt staat op exploderen'
(26 februari 2000)
De miljarden lokken. Een nieuw pretpark van Disney in Hongkong en een terminal in Singapore. Om die opdrachten binnen te halen, kan Boskalis de capaciteit van HBG goed gebruiken. Maar ook de Belgen willen meedoen.

Polderidylle ruw verstoord
(26 februari 2000)
Een ,,vijandige actie'' zegt noemt bouwgigant HBG het voorgenomen bod van baggeraar Boskalis. Schaken op drie borden tegen de achtergrond van het idyllische poldermodel. Déjà vu gevoel van een beschermengel.

Vijandig bod Boskalis vriendschappelijk bedoeld
(25 februari 2000)
Nu de vriendschappelijke gesprekken mislukt zijn, doet baggeraar Boskalis een vijandig bod op bouwer HBG. Boskalis-voorzitter Rob van Gelder: ,,Je moet in het leven soms het initiatief nemen als je een bepaald doel wilt bereiken.''

Beleggers prefereren Boskalis voor HBG
(24 februari 2000)
Bouwer en baggeraar HBG, ooit de rots van de bedrijfstak, praat met twee partijen over krachtenbundeling. Beleggers op de beurs kozen vanochtend zelf: liever een bod van Boskalis dan een Vlaamse alliantie.

NRC Webpagina's
15 mei 2000

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad