U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

De Grave blijft aan na motie
Minister De Grave (Defensie) heeft gisteren aan het eind van het Kamerdebat over de vuurwerkramp in Enschede 'na een moeilijke afweging' besloten aan te blijven.

CDU wil euthanasiewet via Europa aanpakken
De christen-democratische partijen in Duitsland eisen maatregelen van de Europese Unie tegen de nieuwe euthanasiewetgeving in Nederland. Zowel CDU als CSU vindt de Nederlandse wet onaanvaardbaar.

Vierhonderd lintjes meer
Een groter aantal Nederlanders dan vorig jaar heeft vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Bij de jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van de verjaardag van de koningin zijn 2.600 onderscheidingen toegekend, bijna 400 meer dan vorig jaar.

Zalm bereid tot extra geld voor investeringen
Minister Zalm (Financiën, VVD) is onder voorwaarden bereid volgend jaar meer dan 7 miljard gulden extra te investeren in de publieke sector. De minister heeft dit voorstel vanmorgen in de ministerraad gepresenteerd.

IMF: prestaties wereldeconomie vallen tegen
De wereldeconomie presteert dit jaar het slechtst sinds de Azië- crisis en zal maar met 3,2 procent groeien. Inflatie is wereldwijd geen probleem, en het relatief lage tempo van de Europese economische groei geeft ruimte voor een verlaging van de rente door de Europese Centrale Bank. Dit zegt het Internationale Monetaire Fonds (IMF).

Boze boeren blokkeren wegen
Boze varkensboeren hebben vanmorgen in het oosten en zuiden van het land enkele uren lang wegen geblokkeerd. Er ontstond zo'n zestig kilometer file. De varkenshouders protesteerden tegen de in hun ogen te magere compensatieregeling van minister Brinkhorst voor de mond- en klauwzeercrisis.

Ministers zoeken basis claims
De ministers Netelenbos (Verkeer) en Korthals (Justitie) zoeken een juridische basis waarop ze openbaarvervoerbedrijven juridisch aansprakelijk kunnen stellen voor de schade die de reiziger ondervindt als gevolg van vertragingen.

Eis 20 jaar cel voor Gürsel Ö.
Officier van justitie J. Klunder heeft een gevangenisstraf van twintig jaar en 200.000 gulden boete geëist tegen hoofdverdachte Gürsel Ö. in de Dover-zaak. Bij dat illegale transport van 60 Chinezen kwamen vorig jaar 58 mensen om het leven.

Ontslag voor top Werving Defensie
Het ministerie van Defensie heeft de top van het bureau Defensie Werving en Selectie (DWS) de laan uitgestuurd. Oorzaak zijn de sterk achterblijvende wervingsresultaten, die hebben geleid tot een groeiend personeelstekort bij Defensie.

Jaap van Zweden overvallen in auto
Chefdirigent Jaap van Zweden (40) van het Residentie Orkest is in de nacht van woensdag op donderdag in Amsterdam samen met een 45-jarige vriend overvallen en beschoten.

Baanatletiek minder populair
Het aantal beoefenaren van baanatletiek is de afgelopen tien jaar in Nederland drastisch gedaald. Bij de mannen is het aantal afgenomen met 36 procent, bij de vrouwen met 22 procent. Gemiddeld zijn nu vijf vrouwen lid van een atletiekclub.

Lernout/Hauspie
Op verdenking van fraude en manipulatie van aandelenhandel zijn de oprichters van softwarebedrijf Lernout & Hauspie gisteravond in Brugge in staat van beschuldiging gesteld.


NRC Webpagina's
27 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad