U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Philips lijdt verlies, 6.000 banen weg
Philips zal in het tweede kwartaal van dit jaar verlies maken. Het elektronicaconcern verwacht dat de vertraging van de economische groei doorzet en schrapt zes- tot zevenduizend banen om kosten te sparen.

Borst onder vuur om 'pil van Drion'
De ChristenUnie heeft vandaag het initiatief genomen tot een motie van afkeuring tegen minister Borst (Volksgezondheid), met als doel de minister om haar opmerkingen over de 'pil van Drion' naar huis te sturen.

Offensief Israël in Gazastrook en tegen Syrië
Israëlische troepen hebben vannacht in een grootscheeps offensief in de Gazastrook Palestijnse doelen gebombardeerd en autonoom Palestijns gebied bezet. Het offensief kwam nog geen 24 uur na een Israëlische aanval op een Syrische radarinstallatie in Libanon. Daarbij werden drie Syrische militairen gedood.

Prinses zwanger, beurs Japan stijgt
De aankondiging van een mogelijke zwangerschap van de Japanse kroonprinses Masako leidde gisteren tot grote activiteit op de beurs van Tokio. Aandelen van producenten van babyartikelen schoten gisteren omhoog nadat de keizerlijke hofhouding voorzichtig had gemeld dat er een 'mogelijkheid' bestaat dat de Japanse kroonprinses in verwachting is.

Enquist schrijft het geschenk voor Boekenweek 2002
Anna Enquist schrijft het 67ste boekenweekgeschenk. De novelle van dichteres en prozaschrijfster Enquist verschijnt tijdens de Boekenweek 2002, van 13 tot 23 maart. De Boekenweek staat dan in het teken van de liefde in de literatuur.

Dochter Marilène en Maurits: Anna
Prinses Marilène is zondagochtend in Amsterdam bevallen van een gezonde dochter. Haar naam is Anastasia Margriet Joséphine van Lippe-Biesterfeld van Vollenhoven, roepnaam Anna. De bevalling had thuis plaats onder leiding van een vroedvrouw.

Joey Ramone (49) overleden
Rockzanger Joey Ramone (49), een van de grote gangmakers van de punkbeweging, is zondag in New York aan de gevolgen van lymfklierkanker overleden.

Verdachte drama Srebrenica in cel
De Bosnische Serviër Dragan Obrenovic, die wordt gezien als een van de hoofdschuldigen aan de massamoord in Srebrenica in juli 1995, is zondag aangehouden en overgedragen aan het VN-tribunaal voor oorlogsmisdaden in Den Haag.

Cisco ontslaat 8.500 man
Het Amerikaanse bedrijf Cisco, de grootste leverancier van internetapparatuur ter wereld, heeft gisteren in New York gewaarschuwd voor een omzetdaling met 30 procent. Het ontslaat 8.500 mensen. Cisco is een van de belangrijkste fondsen van de Nasdaq-beurs.

Buien
Morgen buien, soms met hagel, maar ook af en toe zon. Vlagerige noordwestenwind, kracht 4 tot 6. Middagtemperatuur circa 7 graden. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: Wisselvallig, maar tijdens het weekeinde langere droge perioden en stijging van temperatuur.


NRC Webpagina's
17 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad