U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Gestoorde daklozen in inrichting
Er moeten gesloten inrichtingen komen voor verslaafde psychiatrische patiënten die ernstige overlast op straat veroorzaken. Dat hebben wethouders van een aantal grote steden in gesprekken met NRC Handelsblad gezegd.

Eurocommissaris hekelt Brinkhorst
Minister Brinkhorst van Landbouw maakt zich schuldig aan een "niet consequent ethische" benadering bij de bestrijding van crises in de landbouw. Dat zegt Europees commissaris voor de Landbouw Franz Fischler vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Senaat hakt in plan Bush
De Amerikaanse Senaat heeft het plan tot belastingverlaging van president Bush met 25 procent gekort. De Senaat gaat akkoord met een verlaging van 1.200 miljard dollar over tien jaar.

Kroes 'bevrijdde' schip
De oud-ministers Bram Peper en Neelie Kroes hebben vorig jaar juni een belangrijke rol gespeeld bij het heimelijke vertrek van een baggerschip van Ballast Nedam uit Indonesië. De sleephopperzuiger 'Amsterdam' lag vierenhalve maand aan de ketting in de haven van Batu Ampar, op het eiland Batam. De plaatselijke autoriteiten hielden het schip vast, omdat zij twijfelden aan de geldigheid van de vergunning van Ballast Nedam om zand te winnen in Indonesië.

Kok roept NS en spoorwegbonden op tot overleg
Premier Kok heeft de Nederlandse Spoorwegen en de vakbonden opgeroepen hun conflict over de nieuwe dienstregeling bij te leggen. Hij hoopt dat partijen dit weekeinde tot nieuw overleg komen, waardoor verdere stakingen van de baan zijn.

26 miljoen minder voor Antillen
Nederland geeft de Nederlandse Antillen 26 miljoen gulden minder steun omdat de Antilliaanse regering afspraken over verplichte inburgeringscursussen voor jongeren niet nakomt.

Interventiemacht EU vertraagd
De oprichting van een militaire snelle-reactiemacht van de Europese Unie heeft forse vertraging opgelopen. Dit bleek gisteren tijdens een bijeenkomst van de EU-ministers van Defensie in Brussel.

Wilde actie technici KLM
Het technisch personeel van de KLM verzet zich tegen de samenwerking tussen KLM en het Amerikaanse UTC bij het onderhoud van vliegtuigen. Driehonderd technici hielden gisteren een wilde actie omdat ze vrezen voor aantasting van hun positie.

Onbetaalde nota's van Volendam
Het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft nog anderhalf miljoen gulden aan onbetaalde rekeningen liggen als gevolg van de opvang van acht slachtoffers van de cafébrand in Volendam.

Spionagevliegtuig
De Amerikaanse president Bush heeft verklaard dat Washington en Peking vooruitgang boeken bij de besprekingen over de terugkeer van het Amerikaanse spionagevliegtuig dat na een botsing met een Chinees toestel met bemanning wordt vastgehouden in China.

Eerst buien
Vanmiddag enkele buien, mogelijk met hagel of onweer. Zondag geleidelijk minder buien. Middagtemperatuur vandaag 12 graden, morgen iets lager. Vooruitzichten voor maandag tot en met woensdag: Maandag wat regen, daarna enkele buien. Middagtemperatuur rond 11 graden.


NRC Webpagina's
7 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad