U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
NS

FNV

CNV

VVMC


Spoorstaking afgeblazen

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG/ROTTERDAM, 2 APRIL. De grootste spoorwegvakbond VVMC heeft de geplande staking voor vandaag op het laatste moment afgeblazen.

De VVMC stemt in met het akkoord tussen minister Netelenbos (Verkeer) en de leiding van de Nederlandse Spoorwegen. Deze waren gisteren overeengekomen de vaste arbitragecommissie-De Ruiter een uitspraak te laten doen over het zogenaamde 'rondje om de kerk'. Alle treinen reden vanmorgen volgens plan. Volgens VVMC-bestuurder H. Vankan was de ruimte tussen de eisen van de bond en het voorstel van de minister zo klein geworden, dat een staking niet opwoog tegen "het nu bereikte resultaat". De vakbond FNV bestudeert de voorstellen van de minister en de NS-top nog. Een woordvoerster zegt de afspraken vooralsnog "erg vaag" te vinden. Als de FNV niet akkoord gaat met de arbitrage, gaat een geplande staking voor donderdag alsnog door.

Minister Netelenbos heeft gisteren op haar ministerie na een beraad van tweeëneenhalf uur met de top van de spoorwegen een aantal afspraken gemaakt. De NS-top en de minister onderschrijven dat de nieuwe dienstregeling ('rondje om de kerk') in ieder geval op 10 juni wordt ingevoerd. Als de commissie-De Ruiter de procesvereenvoudiging afwijst, zal het 'rondje' alsnog worden afgeschaft.

Zie ook:
Machinisten en conducteurs NS staken maandag (29 maart 2001)
Dienstrooster splijt NS en bonden (30 maart 2001)

NRC Webpagina's
2 APRIL 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad