U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Máxima: spijt over rol vader
Bij de officiële bekendmaking van haar verloving met kroonprins Willem-Alexander heeft Máxima Zorreguieta gisteren haar spijt uitgesproken over de rol van haar vader tijdens het Argentijnse Videla- regime.

Geweld rondom 'arrestatie' Milosevic
De autoriteiten in Belgrado hebben gisteravond geprobeerd de voormalige Joegoslavische leider Slobodan Milosevic te arresteren. Vanmorgen vroeg was nog onduidelijk in hoeverre hun poging is geslaagd.

Weer zes Palestijnen gedood
Zes Palestijnen zijn gisteren gedood en meer dan honderd gewond bij nieuw geweld op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook. De Palestijnen en de Israëlische Arabieren herdachten gisteren op de zogenoemde Landdag hoe 25 jaar geleden bij protesten tegen de Israëlische onteigeningspolitiek zes Palestijnen werden gedood.

Klacht van Corus tegen regering
De Nederlandse tak van staal- en aluminiumbedrijf Corus heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen de Nederlandse overheid, omdat deze import van goedkope elektriciteit uit het buitenland belemmert.

Stembureaus een uur langer open
Stembureaus zijn voortaan een uur langer open. Daarmee is het in het vervolg mogelijk te stemmen van 's morgens acht uur tot 's avonds negen uur. Het kabinet wil met dit extra uur "betere service verlenen aan de burger". De opkomst bij verkiezingen vertoont een dalende lijn.

'Toch inenting in dierentuinen'
Deskundigen van de Europese Unie bevelen aan dat onder bepaalde voorwaarden dieren in dierentuinen die risico lopen mond- en klauwzeer te krijgen, uit voorzorg worden ingeënt.

Boogerd wint Catalaanse Week
Wielrenner Michael Boogerd heeft gisteren de Catalaanse Week gewonnen. De 28-jarige renner die al enige tijd in topvorm verkeert, schreef de Spaanse etappekoers voor de tweede keer op zijn naam.

Wat regen
Meer bewolking en vanuit het westen wat lichte regen. Morgen later enkele opklaringen. Matige, aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Temperatuur ruim 12 graden. Vooruitzichten tot en met donderdag: nu en dan zon en vrijwel droog. Zacht weer met maxima rond 17 graden.


NRC Webpagina's
31 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad