U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Prins beroept zich op brief van Videla
In een poging journalisten tot grotere zorgvuldigheid te bewegen in de kwestie-Zorreguieta, heeft prins Willem-Alexander gisteren een brief aangehaald van de Argentijnse ex-dictator Videla, zonder zijn naam te noemen.

PvdA-voorman steunt Koole als nieuwe voorzitter
Eerste-Kamerlid Willem Witteveen, voorzitter van een PvdA-commissie die een nieuw beginselprogram heeft voorbereid, hoopt dat de Leidse politicoloog Ruud Koole en niet Tweede-Kamerlid Sharon Dijksma volgende week tot partijvoorzitter wordt gekozen. Witteveen zegt dit vandaag in een vraaggesprek met NRC Handelsblad.

Sharon pakt met 26 ministers Palestijnen aan
Met als hoofdopdracht het Palestijnse geweld het hoofd te bieden dat de Israëliërs diepgaand heeft geschokt, neemt de rechtse Likudleider Ariel Sharon vandaag het Israëlische premierschap over van de socialistische voorman Ehud Barak. Sharon heeft met 26 ministers en 12 onderministers een kabinet van recordomvang achter zich.

NAVO zint op hulp van Belgrado tegen rebellen
De NAVO overweegt Joegoslavische troepen in te schakelen langs de grens met Macedonië om zo aanvallen van etnisch-Albanese rebellen in te dammen. Als de NAVO hiertoe besluit, worden Joegoslavische troepen toegelaten tot de omstreden bufferzone tussen Kosovo en Servië.

Geen tolpoort als kilometerheffing uitvoerbaar is
De plaatsing van tolpoorten bij de grote steden gaat niet door, als in 2003 "op een beperkt aantal locaties" kilometerheffing kan worden ingevoerd. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft Roel Pieper, internetondernemer en deeltijdhoogleraar Informatica en Technologie in Twente, verzocht na te gaan of dat inderdaad kan.

Jonge aanhangers ETA opgepakt
De Spaanse politie heeft gisteren bij invallen op verschillende adressen in Baskenland en Navarra vijftien jongeren aangehouden. Zij worden ervan verdacht leiding te geven aan de terreurgroep Haika, die gelieerd is aan de Baskische afscheidingsbeweging ETA.

Versatel snijdt diep in organisatie
Het telecombedrijf Versatel schrapt dit jaar 300 banen, bijna eenvijfde van het totale werknemersbestand. Met de herstructurering denkt het bedrijf 15 miljoen euro per jaar te kunnen besparen.

Chocomel gaat naar Coberco
Voedingsconcern Numico heeft zijn merken Chocomel, Fristi (yoghurtdrank) en Extran (sportdrank) verkocht aan Friesland Coberco. De coöperatie betaalt daarvoor bijna anderhalf miljard gulden.

Leonardo mag weer voetballen
De Braziliaan Leonardo mag weer voor Feyenoord uitkomen. De voetballer heeft vandaag van de immigratie- en naturalisatiedienst een machtiging tot voorlopig verblijf en een tewerkstellingsvergunning gekregen.

Acties huisartsen
De huisartsen dreigen opnieuw met acties als minister Borst instemt met het voorstel van de zorgverzekeraars de vergoeding voor de praktijkkosten met tienduizend gulden te verhogen.

Guus Brox (82) overleden
Guus Brox, oud-manager van Feyenoord, is gisteren op 82-jarige leeftijd overleden. Brox was van 1964 tot 1978 de eerste manager van de Rotterdamse voetbalclub.

Opnieuw regen
Morgen regenachtig, wel zacht met maxima tussen 8 en 12 graden. Zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: aanhoudend wisselvallig en zacht met maxima rond 11 graden.


NRC Webpagina's
7 MAART 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad