U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
United Nations Office of the Iraq Programme

Iraq News Agency

Dossier Operatie Desert Fox


Powell: grotere noodzaak Irak aan te pakken

JERUZALEM, 25 FEBR. De noodzaak om Irak aan te pakken, is alleen maar groter geworden nu berichten de ronde doen dat het land beschikt over kernwapens. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell zondag tijdens zijn bezoek aan Israël.

Powell, die van Irak het thema van zijn reis door het Midden-Oosten heeft gemaakt, zei dat hij Israël niet om hulp zal vragen gezien de huidige problemen in dat land. Hij wil dat de Arabische landen meewerken aan het afdwingen van de VN-resoluties waarmee de Iraakse dictator Saddam Hussein aan het eind van de Golfoorlog instemde. ,,We moeten er zeker van zijn dat hij niet de gelegenheid krijgt in deze richting verder te gaan.'' De Amerikaanse minister wil dat er weer inspecteurs van de Verenigde Naties naar Irak kunnen om toe te zien op de ontwapening van het land.

De Britse krant Sunday Times en de Duitse krant Die Welt publiceerden in het weekeinde verhalen over de mogelijkheid van Irak op korte termijn kernwapens te produceren. Het land zou volgens gegevens van de Duitse inlichtingendienst in 2005 zelfs raketten kunnen afvuren op Europa.

De tot premier van Israël gekozen Ariel Sharon zei na zijn ontmoeting met Powell dat hij met de Palestijnen wil praten zodra er een eind is gekomen aan het geweld in de Palestijnse gebieden. (Reuters)

NRC Webpagina's
25 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad