U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Klaar om te 'vuren'

RENSKE SCHRIEMER
Leren holster om mobiele telefoon in op te bergen en mee te nemen. In verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar. Vanaf 65 gulden. Info bij Ding in Rotterdam: (010) 225 10 55.

De mobiele telefoon als modern wapen. Pesten gebeurt al via sms in het scherm van de gsm. Peter Rijnsburger ontwierp een handig holster of foedraal voor het wapen. Het holster hangt aan de broekriem en reikt tot op het dijbeen. De ontwerper heeft rekening gehouden met de zittende en staande positie: in beide gevallen zit het mobieltje niet in de weg. Een extra voordeel volgens Rijnsburger: "Mochten die ultrasone draaggolven achteraf toch schadelijk zijn, bedenk dan dat behalve het hoofd alleen uw linker- of rechterdijbeen mogelijk schade ondervind, en niet uw hart of andere vitale organen."

Elvira Harmsen doet aan Country Linedance en ziet het helemaal zitten. "Niet alleen handig, maar ook helemaal in stijl als ik mijn cowgirloutfit aanheb. "

Jonge cellen

Cellcosmet Elasto-Collagen Intensive. Een kuur van twaalf hersluitbare ampullen die de huid verjongen en revitaliseren. Geschikt voor elk huidtype, zonder kleurstoffen en alcohol en is hypoallergeen getest. Een doos met twaalf ampullen kost 225 gulden. Alleen verkrijgbaar via salons, info bij: Chronique Cosmétique, (0493) 440 210.

De markt voor verjongingscrèmes en -pillen is groot. Want wie iets wil doen aan hangend vel, rimpels of een vale kleur, laat zich makkelijk verleiden. En teleurstellen. Want lang niet alle remedies hoe kostbaar ook helpen daadwerkelijk. Cellcosmet Elasto-Collagen Intensive doet dat wel, zegt importeur Chronique Cosmétique. Het merk is gebaseerd op celtherapie. En, legt een woordvoerster uit, het is het proces in de cellen dat veroudering zichtbaar maakt. Het vochtgehalte neemt af en de huid verliest elasticiteit. Cellcosmet bestrijdt rimpelvorming op eigen terrein: de cel. Op basis van dierlijke cellen ontwikkelde het laboratorium met biotechnologie een serum met dezelfde 'moleculaire concentratie en dezelfde hydrostatische druk als de huid'. 'En dat houdt in dat er een perfecte osmose is tussen de huid en het product.'

Uitklapkoffie

Princess Smart Coffeemaker. Artikelnummer 2127. Uitklapbare achtkops koffiezetter, om neer te zetten of op te hangen. Vanaf 99 gulden te koop bij warenhuis en elektronicazaak. Info: (076) 521 77 16.

Hoeveel staat er op het aanrecht? Pot met lepels, citruspers, theepot, voorraadbussen, fruitschaal en koffiezetter. Beetje vol. Princess springt er op in met een heel plat koffieapparaat dat is neer te zetten en, veel handiger, ook aan de wand kan hangen. Ontwerper Lou Beeren bedacht het platte wandmeubel: het waterreservoir kan los, zodat water inschenken makkelijk is. De bijgeleverde thermoskan staat tijdens het koffiezetten op een uitklapbaar schapje. En ook de filterhouder kan opengeklapt worden. Als de koffie klaar is, kunnen alle schapjes en klepjes dicht en neemt het apparaat nauwelijks ruimte in. De Princess koffiemaker kreeg erkenning met de prijs 'Goed industrieel ontwerp 2000'.

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad