U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Het witte doek lokt criminelen
De Indiase filmwereld is opgeschrikt door de arrestatie van de financier Bharat Shah. Figuren uit de onderwereld vertonen zich graag in de omgeving van de jet set.

Freaks, games en dodelijke kroketten
Makers van computerspelletjes zoeken nieuwe manieren om geld te verdienen. De grens tussen reclame en game vervaagt.

'We zijn hard onderuit gegaan'
In vier jaar tijd verdubbelde de omzet van Lucent Technologies, de Amerikaanse fabrikant van telecominfrastructuur, tot 40 miljard dollar. Todat het mis ging. Tweede man Ben Verwaayen, ex-KPN: "Misschien pas ik hier over zes maanden niet meer".

Winst Telenor gehalveerd
De winst van het Noorse telecombedrijf Telenor is in 2000 met bijna 50 procent gedaald tot 1,08 miljard kroon (circa 290 miljoen gulden). Het concern meldde gisteren dat de daling van de resultaten het gevolg zijn van uitbreidingsinvesteringen, een hogere rentevoet en afschrijvingen. De omzet steeg van 3,8 miljard tot 4,2 miljard kroon. Bij Telenor werken 22.000 mensen, verspreid over 30 landen. Sinds december is 21 procent van de aandelen van Telenor genoteerd aan de beurzen van Oslo en New York. (AP)

Investeringen automatisering mager
Het millenniumeffect heeft vorig jaar een forse invloed gehad op investeringen in automatisering. Bedrijven staken in 2000 24,8 miljard gulden in informatietechnologie. Dat is 3,8 procent meer in vergelijking met 1999. Die achterblijvende groei was te verwachten, zeggen de Vereniging Nederlandse IT en Vereniging ICT in een gezamenlijke verklaring. De strategieën die veel bedrijven kozen om hun millenniumproblemen op te lossen, wezen in die richting. In voorgaande jaren was de groei van de investeringen meer dan 11 procent. De groei kwam grotendeels voor rekening van de zakelijke markt. (ANP)

Copaco boekt fors verlies
Pc-distributeur Copaco heeft het afgelopen jaar een fors verlies geleden. Het bedrijf verloor in 2000 een bedrag van 16,7 miljoen gulden. In 1999 boekte het bedrijf nog een winst van 11 miljoen gulden. De omzet kwam uit op ruim 1 miljard, een stijging van 0,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. In mei vorig jaar waarschuwde Copaco al voor een tegenvallende winst. Dat het verlies zo hoog is uitgevallen, heeft te maken met een buitengewone last van ruim 9 miljoen gulden die is geboekt voor een reorganisatie. Het bedrijf denkt overigens dat de ergste pijn geleden is. Voor dit jaar verwacht Copaco een winst van ongeveer 10 miljoen gulden. (ANP)

Triple P verdubbelt winst
Automatiseerder Triple P heeft de nettowinst meer dan verdubbeld tot een bedrag van 11 miljoen gulden. De omzet steeg met 7,4 procent tot bijna 285 miljoen. Triple P levert technische computernetwerken voor het middelgrote en grote bedrijven. (ANP)


In het Suske en Wiske-album De Tuf-Tuf Club maakt een bende gemaskerde snelheidsduivels de Vlaamse wegen onveilig. De leden willen kost wat kost hard rijden. De gelijknamige Nederlandse club heeft dezelfde voorliefde, maar probeert de kosten juist te beperken. Op hun site leggen ze uit hoe je met behulp van radardetectors - zogeheten stingers - verkeersboetes kunt vermijden en genieten ze hardop van flitspaalvandalisme. In de agenda van de club staan activiteiten als 'controleurtje pesten'. Toepasselijk zijn de rij-impressies van sportwagens.
(www.tuftufclub.com)

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad