U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Optimisme troef bij multinationals
Philips, Shell en Unilever hebben vanochtend miljardenwinsten over 2000 bekendgemaakt. Ondanks het afkoelende economische klimaat schroeven de multinationals hun ambities verder op.

Wahid wilde staat van beleg in Indonesië
President Wahid van Indonesië wilde vorige week de staat van beleg uitroepen en het hem vijandig gezinde parlement naar huis sturen. Vice- president Megawati Soekarnoputri en de legerleiding hebben daar een stokje voor gestoken.

Vraag om asiel vaak succesvol
De helft van alle asielzoekers krijgt uiteindelijk een verblijfsvergunning in Nederland. Dit aantal is veel hoger dan algemeen wordt aangenomen. Het ministerie van Justitie schatte het percentage asielzoekers dat een verblijfsvergunning krijgt onlangs nog op twintig.

Automobilisten positief over snelheidsbegrenzer
Een meerderheid van de automobilisten die rijden met een automatische snelheidsbegrenzer staat daar positief tegenover. Bestuurders gaan er rustiger door rijden en dat komt de verkeersveiligheid ten goede.

Ophef in Spanje over besmet plasma
In Spanje is grote beroering ontstaan nadat gisteren bekend werd dat in ziekenhuizen mogelijk aan meer dan 1.500 patiënten een besmette contrastvloeistof is toegediend. Het gaat om een middel dat besmet is met bloedplasma afkomstig van Britse patiënten die zijn overleden aan de hersenziekte van Creutzfeldt-Jakob. Die ziekte kan ontstaan door consumptie van orgaanvlees van vee met de gekkekoeienziekte BSE.

Politie arresteert Hell's Angels bij inval in clubhuis
De politie heeft vanmorgen acht Hell's Angels gearresteerd bij een inval in hun clubhuis Angel Place op de Amsterdamse Wenckebachweg. Daarbij werden een arrestatieteam en leden van de mobiele eenheid ingezet. Volgens een politiewoordvoerster had de politie een tip gekregen dat er wapens waren.

Ocean Warrior weer uitgesteld
De opnamen van de film Ocean Warrior, over het leven van milieuactivist Paul Watson, zijn opnieuw uitgesteld. De uiterlijke startdatum is nu 26 februari. Oorzaak is een samenloop van allerlei logistieke zaken. Van financiële problemen is geen sprake, aldus de productiemaatschappij. Met een budget van 135 miljoen gulden is Ocean Warrior de duurste Nederlandse productie.

Eis vier maanden vrienden Bouleij
Voor de politierechter in Den Bosch zijn vanmorgen straffen van vier maanden onvoorwaardelijk geëist tegen vier vrienden van Pierre Bouleij, die op 16 december door de politie in zijn woning werd neergeschoten. De vier maakten deel uit van de groep die na het schietincident politieagenten bedreigden.

Vredesplan voor Zuid-Servië
De Joegoslavische regering is bereid de Albanezen in Zuid-Servië minderheidsrechten toe te kennen, maar autonomie krijgen ze niet. Aansluiting van het gebied bij Kosovo wordt uitgesloten. Dat blijkt uit de tekst van een vredesplan, dat in Belgrado is gepubliceerd.

Geen medische hulp voor rokers
Artsen in Australië geven geen medische hulp meer aan rokers als zij niet stoppen. De grootste artsenvereniging van het land, de Australian Medical Association, steunt met die stap een eerder standpunt van chirurgen die weigeren rokers longtransplantaties en andere medische behandelingen te geven.

Te warm voor WK allround
De voor de tijd van het jaar uitzonderlijk hoge temperaturen in Boedapest dreigen problemen op te leveren voor de WK allround schaatsen die daar komend weekeinde worden gehouden.

Af en toe zon
Morgen wisselend bewolkt met in het westen en noorden kans op een enkele bui. Maxima rond 7 graden. Zwakke tot matige wind uit noordelijke richting. Zaterdag perioden met zon en droog, 6 graden. Vanaf zondag meer wind en vooral maandag enige regen. Temperatuur naar 12 graden.


NRC Webpagina's
8 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad