U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  B I N N E N L A N D
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Schoolpersoneel krijgt klap met hockeystick

Door onze correspondent
DEVENTER, 8 FEBR. In Deventer is voor de tweede keer binnen enkele weken een schooldirecteur het slachtoffer geworden van geweld binnen de school. Gisteren liep een incident tussen een boos ouderechtpaar en de leiding van de Mozaïek-school uit de hand.

De vader sloeg hierbij met een hockeystick in op de directeur, een leerkracht en de conciërge. Medio januari sloeg een vader de interim-directeur van de Borgloschool zo hard met een honkbalknuppel dat deze een gescheurde milt en gebroken arm opliep. Na het incident van gisteren zijn de ouders door de politie aangehouden. De leerkracht moest voor behandeling naar het ziekenhuis, maar is vanmorgen weer aan het werk gegaan. De leerlingen van de Mozaïekschool hebben vanmorgen in kringgesprekken over het voorval gesproken.

Het bestuur van het openbaar onderwijs in Deventer beraadt zich nu op maatregelen tegen geweld op basisscholen. Gedacht wordt aan een weerbaarheidstraining voor het personeel en een meldingsplicht voor ieder incident. Als regel moet na elke fysieke en verbale bedreiging aangifte worden gedaan door de politie. In de praktijk worden de meeste incidenten afgedaan met een goed gesprek, aldus secretaris J. Horst van het openbaar onderwijsbestuur in Deventer. Van beide mishandelingen is overigens wel aangifte gedaan. Horst denkt dat het om incidenten gaat, maar vindt toch dat geweld op school meer in kaart moet worden gebracht. "Wij weten dat het gebeurt maar hebben er geen zicht op, omdat scholen incidenten intern proberen af te doen."

NRC Webpagina's
8 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad