U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
AVRO als ANWB
Een tv-gids van De Telegraaf maakt een eind aan het publieke monopolie op de programmagegevens. De omroepen kunnen dan niet langer rekenen op hun tv-bladen om leden te werven. De onderhandelingen van De Telegraaf met de NOS over de prijs van programmagegevens zijn de genadeklap voor oude Hilversumse tradities.


T V   V O O R A F :


Adrian Mole is een stoethaspel
Pukkelloos is nu zijn huid, maar kalend reeds zijn hoofd. Adrian Mole, de antiheld uit de boeken van Sue Townsend, keert terug op het scherm. Zijn sokken zijn nog altijd wit, zijn schoenen van plastic, zijn broeken iets te kort. Eenendertig is hij nu. Aan illusies heeft hij veel verloren, aan wijsheid niets gewonnen.


F I L M   V O O R A F :


Kikujiro
Japanse tv-kijkers kennen hem vrijwel uitsluitend als 'Beat' Takeshi, de komiek die o.a. een dagelijkse spelshow met slapstick-inslag presenteert. Maar in Europa, en zeker onder de bezoekers van filmfestivals als die van Rotterdam en Berlijn, geniet Kitano Takeshi de status van meest belangwekkende Japanse cineast van het moment. De negen films die hij maakte sinds zijn debuut in 1989 zijn stuk voor stuk door critici en kijkers de hemel in geprezen.


NRC Webpagina's
2 FEBRUARI 2001


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad