U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Letsbuyit ontslaat tweehonderd man

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 31 JAN. De in surseance verkerende internetwinkel Letsbuyit.com zal tweederde van zijn personeel ontslaan en zijn activiteiten in een aantal landen staken. Van de 350 banen moeten er ongeveer 200 verdwijnen.

Dat heeft het bedrijf vanochtend voor opening van de beurs in Frankfurt bekend gemaakt. Letsbuyit is statutair gevestigd in Amsterdam en heeft een beursnotering aan de Duitse technologiebeurs Neuer Markt.

Gisteren werd bekend dat de Nederlandse internet-provider Freehosting.nl surseance van betaling heeft aangevraagd. Freehosting is al geruime tijd op zoek naar aanvullende financiering maar is daarin tot op heden niet geslaagd. Het bedrijf beschouwt de surseance als een "noodzakelijke rustpauze" om een eventuele doorstart mogelijk te maken. De onderneming beheert websites en registreert domeinnamen.

Letsbuyit stelde in een verklaring nog steeds in gesprek te zijn met geldschieters voor een extra ronde investeringen. Vorige week kon de onderneming te elfder ure een faillissement afwenden toen bestaande aandeelhouders en de Duitse verstrekker van durfkapitaal, Kimvestor AG, een kapitaalinjectie toezegden. Kimvestor onderhandelt met Letsbuyit over deelname in het aandelenkapitaal en is bereid om voor eind februari 50 miljoen euro op tafel te leggen. Kimvestor is een onderneming van Kim Schmitz, een voormalige hacker die zijn internetbedrijf verkocht en nu in technologiebedrijfjes investeert.

Freehosting werd maart vorig jaar opgericht door J. Kooman en telt 50 werknemers. Volgens Kooman hebben 70.000 klanten via Freehosting hun domeinnaam geregistreerd. Kooman wilde geen uitspraken doen over de financiën van de onderneming. De bewindvoerder was vanochtend niet bereikbaar.

NRC Webpagina's
31 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad