U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Druk op Joschka Fischer neemt toe
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, sluit niet langer uit dat een terroriste van de Rote Armee Fraktion (RAF) in de jaren zeventig korte tijd bij hem in huis heeft gewoond. Eerder ontkende hij dat.

Het Witte Huis zit zonder W
Alles was gepland. President George W. Bush wist wat hij wilde doen. Maar er was deze week toch een verrassing. Toen zijn medewerkers de kamers in het Witte Huis hadden verdeeld, bleek dat velen de W op het toetsenbord van hun computer misten.

Gouden handdruk met publiek geld
De instelling die de WAO- en WW-uitkeringen in de bouwnijverheid uitvoert heeft met publiek geld een grote 'exitregeling' voor een van haar directeuren gefinancierd. De directeur stapte begin dit jaar vrijwillig op en ontving 1,5 miljoen gulden. Dat blijkt uit interne documenten van SFB Groep, het voormalig Sociaal Fonds Bouwnijverheid.

Winkeliers klagen over monopolie bij pinautomaten
Werkgeversorganisatie MKB wil op korte termijn een formele klacht indienen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit tegen de monopoliepositie van pinautomatenleveranciers. Volgens het MKB hebben twee bedrijven samen ruim 85 procent van de 115.000 pinautomaten in het midden- en kleinbedrijf geleverd.

Kamer: fraude vereist ingrijpen
De Tweede Kamer eist van minister Vermeend (Sociale Zaken) scherpe maatregelen inzake de fraude met geld uit het Europees Sociaal Fonds. De fraude betreft enkele honderden miljoenen guldens subsidie voor Nederlandse werkgelegenheidsprojecten. Daarvoor werden meer deelnemers opgevoerd dan er in werkelijkheid waren.

Israel breekt overleg Taba af
Het Israëlisch-Palestijnse vredesoverleg in Taba is gisteravond door Israël onderbroken na de moord op twee Israëliers in het Palestijnse stadje Tulkarem. De islamitische fundamentalistische Hamas- beweging heeft de verantwoordelijkheid voor de moorden opgeëist.

Del Ponte vangt bot bij Kostunica
De ontmoeting tussen de openbare aanklager van het Joegoslavië- Tribunaal, Carla del Ponte, en de president van Joegoslavië, Vojislav Kostunica, is gisteren voortijdig afgebroken. Del Ponte verliet het gesprek na een uur en weigerde een verklaring af te leggen.

President Liberia biedt aftreden aan
De Liberiaanse president Charles Taylor zal aftreden als de Verenigde Naties kunnen bewijzen dat hij betrokken is bij de smokkel van illegale diamanten uit Sierra Leone. Taylor heeft dat laten weten aan VN- secretaris-generaal Kofi Annan.

Fransen in halve finale Australië
De Fransen Sebastien Grosjean en Arnaud Clément hebben de halve finale van de Australian Open bereikt. Grosjean versloeg vanmorgen de Spanjaard Moya, Clément won van de Rus Yevgeni Kafelnikov. Bij de vrouwen plaatsten Martina Hingis (via Serena Williams) en Venus Williams (via Amanda Coetzer) zich voor de halve finale.

Buien
Morgen wisselend bewolkt met een aantal buien. Maxima 8 9 graden bij een vlagerige, matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: enkele buien, maar ook af en toe zon. Geleidelijk wat kouder met temperaturen dalend naar 5 6 graden.


NRC Webpagina's
24 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad