U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  S P O R T
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s
International Tennis Federation

Nederlandse Tennisbond


Wel in Davis-Cupteam

Krajicek zegt zijn rentree in Milaan af

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 24 JAN. Richard Krajicek heeft zijn geplande rentree volgende week op het toernooi van Milaan afgezegd. De tennisser ondervindt nog te veel hinder van een blessure aan zijn rechter elleboog. Krajicek gaat er wel vanuit dat hij deelneemt aan het Davis-Cupduel tegen Spanje.

Krajicek, die al tijden kampt met een zogenoemde golfelleboog, besloot gisteren in overleg met sportarts Peter Vergouwen dat het toernooi van Milaan , ,nog te vroeg komt". Krajicek wilde in Italië wedstrijdritme opdoen met het oog op het Davis-Cupduel begin februari in Eindhoven.

De kopman van het Nederlands team speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 30 oktober in Stuttgart tegen de Australiër Lleyton Hewitt.

De voormalig Wimbledonkampioen zei vanmorgen dat hij niets wil overhaasten. " Dit is een hele serieuze blessure. Ik ben nu elf tot twaalf weken bezig om terug te komen. Het spelen van wedstrijden zit er nu nog even niet in. Maar ik verwacht me eind volgende week gewoon bij het Davis-Cupteam aan te kunnen sluiten", zei Krajicek. De nummer 37 van de wereldranglijst zal geen officiële wedstrijd meer kunnen spelen voordat hij tegen Spanje in actie moet komen. Eerder zei Krajicek dat hij zonder wedstrijdritme niet in de Davis Cup zou spelen, maar daar is hij nu op teruggekomen. Krajicek: "Ik heb geen ritme en kan dus geen succes garanderen. Maar de coach heeft vertrouwen in mij uitgesproken. Ik ga de komende week gewoon trainen in Amsterdam." Krajicek heeft gisteren van Davis-Cupcaptain Tjerk Bogstra de toezegging gekregen dat hij speelt als hij fysiek in orde is. Bogstra: "Als Krajicek fit is speelt hij zeker. Zelfs een Krajicek zonder wedstrijden in de benen is nog van zeer groot belang voor ons team." Nu het herstel van Krajicek langer op zich laat wachten dan waarmee rekening werd gehouden, is het onwaarschijnlijk dat hij tegen Spanje beschikbaar zal zijn in het dubbelspel. "Ik kan dat nog niet met zekerheid zeggen, maar die kans acht ik niet groot", zei Krajicek. "In de Davis Cup gaat het om best of five-wedstrijden. Dat is zwaar. Mijn arm is dat nu niet gewend. Het lijkt me dan ook sterk dat ik drie dagen achter elkaar speel."

Davis-Cupcaptain Bogstra had Krajicek vanmorgen nog niet definitief afgeschreven voor de dubbel. Bogstra: "De kans dat Krajicek dubbelt is niet groot, maar de Davis-Cupwedstrijd is pas over ruim twee weken. Pas tegen die tijd zal ik de opstelling bekend gaan maken."

Sjeng Schalken, tweede man in de Nederlandse Davis-Cupploeg achter Krajicek, zal volgende week wel in Milaan actief zijn. Paul Haarhuis heeft zich ingeschreven voor het dubbeltoernooi in de Italiaanse stad. Ook Bogstra reist komende week naar Milaan.

NRC Webpagina's
24 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad