U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Reddingspoging internetbedrijf Stonehenge faalt

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 24 JAN. Een reddingspoging van internet-telecombedrijf Stonehenge is mislukt. Daarom heeft het bedrijf, waar ongeveer 30 miljoen gulden in is geïnvesteerd, vandaag surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Dat zegt oprichter A. Akkerman in een telefonische toelichting.

"Ik heb nog gekeken naar een fusie met een soortgelijk bedrijf in Duitsland", zegt Akkerman. "Maar ook zij konden niet in twee dagen aan het geld komen dat we nodig hadden voor een regeling met onze schuldeisers." Tot de investeerders in Stonehenge behoren Amstelvision (van Michael Vredegoor), NPM Capital, de Britse zakenbank Flemings en Insight Capital, waar Roel Pieper partner is. Pieper was ook president- commissaris van Stonehenge.

Akkerman heeft weinig hoop op een doorstart van zijn bedrijf. "De medewerkers waren heel loyaal, maar afgelopen week is het bedrijf gedesintegreerd. Alles wat we hadden was brainpower en een heel sterke strategie. Maar nu de mensen weg zijn, zijn we ook onze laatste asset op de balans kwijt."

Stonehenge is vier jaar geleden opgericht door Akkerman en Patrick Willemsen. Het heeft een wereldwijd eigen netwerk ontwikkeld voor telefoon via internet-protocol waarvan de kosten veel lager liggen dan het gewone telefoonverkeer. De problemen werden deze maand acuut toen leverancier Cisco niet meer bereid was om het lease-contract voor de apparatuur in stand te houden.

"We hebben bewezen dat ons concept werkt, zowel commercieel als technisch", zegt Akkerman. "We hadden een jaar geleden gekozen voor een model met een snelle expansie. Van januari tot en met juni is onze omzet ook iedere maand met 70 procent gestegen, tot 3 miljoen dollar in de maand juni. Maar we hebben geen nieuwe financiering kunnen vinden omdat de kapitaalmarkt op slot zit. Een kwestie van heel slechte timing."

NRC Webpagina's
24 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad