U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hoofdverdachte Dover-zaak gepakt
De hoofdverdachte van de Dover-zaak, waarbij juni vorig jaar 58 Chinese illegalen omkwamen, is zondagavond aangehouden in het Brabantse Heesch.

De Hond geschorst bij Newconomy
De raad van commissarissen van internetbedrijf Newconomy heeft Maurice de Hond gisteren per direct geschorst als bestuursvoorzitter. De commissarissen menen dat het vertrek van oprichter en grootaandeelhouder De Hond nodig is om het vertrouwen van beleggers in Newconomy te herstellen.

Noodtoestand op Galapagos
Ecuador heeft de noodtoestand uitgeroepen op de Galapagos-eilanden, nadat de gestrande tanker Jessica dit weekeinde voor de kust olie begon te lekken. De regering kan daardoor snel geld vrijmaken voor noodhulp. De olie vormt een bedreiging voor de exotische plant- en diersoorten op de archipel.

'Bloeddonoren weren wegens risico BSE'
Mensen die een bloedtransfusie hebben ondergaan zullen in Nederland mogelijk niet meer geaccepteerd worden als bloeddonor. Deze maatregel wordt ernstig overwogen door de stichting Sanquin, de landelijke organisatie van bloedbanken.

Bush schrapt subsidies voor abortus
President Bush heeft de subsidie voor organisaties op het gebied van geboortebeperking in het buitenland geschrapt. Een eerder besluit hierover van Clinton draaide hij daarmee terug. Bush herstelt het beleid zoals dat van kracht was onder het bewind van zijn vader en diens voorganger Ronald Reagan.

Afgezette Estrada geeft nog niet op
De zaterdag afgezette Filippijnse president Estrada is niet van plan zich zo maar in zijn lot te schikken. Gisteren werd duidelijk dat hij zijn opvolger Arroyo slechts beschouwt als 'waarnemend president'. Dit blijkt uit een brief aan de Senaat.

Loek van der Molen overleden
In zijn woonplaats Renkum is afgelopen zaterdag Loek van der Molen overleden. Van der Molen was de bezielende directeur van het Nederlands Film Instituut in Rotterdam en stond aan de wieg van het binnenkort te openen beeldinstituut Las Palmas in Rotterdam. Hij werd 55 jaar.

Acties Spanje na immigratiewet
In Spanje zijn gisteren protestacties begonnen onder illegale immigranten, tegen de strenge vreemdelingenwetgeving die vandaag van kracht is geworden. Volgens de nieuwe wet moeten illegalen in Spanje binnen 48 uur het land uit.

Zelfverbranding Falun Gong
Vijf leden van de in China verboden secte Falun Gong hebben zich vanochtend op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking overgoten met benzine en zichzelf in brand gestoken.

AH waarschuwt tegen E.coli
Albert Heijn gaat vleesproducten zoals gehakt en hamburgers voorzien van een etiket dat waarschuwt tegen de bacterie E.coli.

Schoolzwemmen
Acht basisscholen in de stad Utrecht hebben besloten hun leerlingen geen schoolzwemmen meer aan te bieden. De directeuren kunnen de leerlingen geen veiligheid bieden.

Regenachtig
Morgen bewolkt en af en toe regen. In de middag vanuit het westen ook zon. Maxima 8 tot 11 graden. Vrij krachtige, aan zee harde zuidwestenwind. Vooruitzichten tot en met zondag: Wisselend bewolkt met buien, vanaf zaterdag winterse buien. Maxima 5 graden.


NRC Webpagina's
23 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad