U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Controle e-mails bij verdenking
Werkgevers mogen alleen de e-mails en het internetgebruik van hun personeelsleden controleren als ze hen ergens van verdenken. Deze richtlijn heeft de Registratiekamer opgesteld op verzoek van werkgevers.

Ondernemers achten omkoping onontkoombaar
Het leeuwendeel van de Nederlandse ondernemingen dat in het buitenland actief is ziet geen mogelijkheid om zonder omkoping zaken te doen. Dat blijkt uit een recent onderzoek, verricht in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Van de ondervraagde ondernemingen zegt 80 procent dat zakendoen zonder omkoping in het buitenland onmogelijk is en dat het ondoenlijk is om alle vormen van omkoping uit te bannen.

Onderzoek Britse Balkan-veteranen
Het Britse ministerie van Defensie gaat alsnog tienduizenden veteranen van de Golfoorlog en de Balkan testen op besmetting door verarmd uranium van Amerikaanse granaten.

Kamerlid wordt definitief niet verder vervolgd
Het Tweede-Kamerlid L. van Dijke (RPF) is definitief vrijgesproken van belediging van homoseksuelen. Het openbaar ministerie, dat tegen eerdere vrijspraak door het Haagse gerechtshof in cassatie was gegaan, is door de Hoge Raad in het ongelijk gesteld.

Tieners mogen identiteit wijzigen De twee tieners die in 1993 de Engelse
peuter James Bulger vermoordden, mogen onder een andere identiteit verder leven als ze binnenkort de jeugdgevangenis verlaten. Het Hooggerechtshof heeft dat gisteren beslist.

Belg Paul Vanden Boeynants dood
De Belgische oud-politicus Paul Vanden Boeynants is vanmorgen op 81- jarige leeftijd overleden. Hij was in de jaren zestig en zeventig premier en minister van Defensie. De christen-democraat raakte in opspraak door fraudeaffaires, waarvoor hij in 1986 tot een voorwaardelijke gevangenisstraf werd veroordeeld.

Naam Smiths chips verdwijnt
De merknaam Smiths chips verdwijnt in Nederland. Het Amerikaanse moederbedrijf Frito-Lay, onderdeel van Pepsico, zal voortaan de internationale naam Lay's gebruiken.

Bollegraf stopt tennisloopbaan
Manon Bollegraf heeft besloten haar loopbaan als tennisspeelster te beëindigen. De 36-jarige dubbelspecialiste is vijftien jaar actief geweest in het internationale profcircuit.

Honkballer naar profclub in VS
De Nederlandse honkballer Jurriaan Lobbezoo heeft een zesjarig contract getekend bij de Amerikaanse profclub Minnesota Twins. Lobbezoo is werper in het Nederlandse team.

Maan vanavond totaal verduisterd
Vanavond is in Nederland bij helder weer tussen 20.50 uur en 21.51 uur een totale maansverduistering zichtbaar. Tijdens een totale verduistering is de maan vaak licht rood gekleurd.

Natte sneeuw
Morgen bewolkt en vanuit het zuiden natte sneeuw. In het noorden droog. Maximumtemperatuur van 1 tot 4 graden. Matige oostelijke wind. Donderdag meer opklaringen en droog, vanaf vrijdag zonnige perioden en vrij koud. Maxima rond 2 graden, 's nachts lichte tot matige vorst.


NRC Webpagina's
9 JANUARI 2001


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad