U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rel Praagse tv is protest tegen politiek
De Tsjechische beeldschermen blijven zwart: redacteuren van de nieuwsdienst van de staats-tv rebelleren tegen de nieuwe directeur. Maar het gaat om meer: een schimmenspel in de Tsjechische politiek.

Zoektocht naar het meisje van de foto
De Chinees-Canadese schrijfster Denise Chong schreef 'Het meisje van de foto', het verhaal van het door napalm getroffen kind Kim Phuc uit Vietnam. Wat is er van Kim geworden?

VNU moest bod Nielsen verhogen
VNU heeft zijn bod op marktonderzoekbureau AC Nielsen in twee maanden tijd met 15 procent moeten verhogen voordat de Amerikanen met de overname ter waarde van bijna 6 miljard gulden akkoord wilden gaan.

Letsbuyit.com wil uitstel van betaling
Letsbuyit.com gaat via de rechter uitstel van betaling vragen. De notering van het zwaar verliesgevende internetbedrijf aan de effectenbeurs van Frankfurt is vanochtend opgeschort. Dat heeft het beursbestuur bekendgemaakt.

Versatel verliest partner uit VS
Versatel heeft de samenwerking met het met bankroet bedreigde Northpoint uit San Francisco beeindigd. Het telecombedrijf uit Amsterdam koopt de Amerikanen voor 7 miljoen euro (15,4 miljoen gulden) uit.

Bellen op turbosnelheid
Een nieuwe technologie, GPRS, maakt het huidige netwerk voor mobiel bellen drie keer zo snel en maakt een continue verbinding tussen mobiele telefoon en netwerk mogelijk. Een middel dus voor snel mobiel dataverkeer zoals het rappe vraag- en antwoordspel tussen kantoor en medewerkers onderweg.

Schoonheid in nutteloze details
Zeventig miljoen dollar. Dat is het budget dat Sega heeft uitgetrokken voor haar meest ambitieuze project ooit: de mooiste en meest realistische voorstelling van de echte wereld in een game. De naam van het spel: Shenmue. Het platform: Dreamcast.

Advertentie Rabo misleidt
De Reclame Code Commissie heeft gisteren geoordeeld dat advertenties van de Rabobank voor hypotheken onvolledig en misleidend zijn. Hiermee is De Hypotheker, die eind oktober een klacht indiende tegen de bank, in het gelijk gesteld. In de paginagrote advertenties maakt de Rabobank reclame voor haar "zeer scherpe rentetarieven". De Reclame Code Commissie benadrukt dat de Rabobank in de advertentie uitgaat van een rentepercentage van 5,9. Er wordt niet vermeld dat dit percentage niet bij iedere situatie van toepassing is. De bank moet in het vervolg afzien van dit soort advertenties.


Toneelgroep Amsterdam sluit het jaar toekomstgericht af. De laatste opvoering van Ruigoord: een virtuele dood wordt uitgezonden op internet. Morgen is de voorstelling vanaf 20.15 uur live te volgen, maar al eerder kan vooruitgeblikt worden. Het verhaal - een kunstenaar wil die de ziel van zijn overleden moeder uploaden naar internet - wordt met diverse camera's gefilmd op een set die uit tien kamers bestaat.
(www.clifcam.com)

NRC Webpagina's
29 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad