U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Het heilige geloof in internet
Henry Blodget is de kampioen-analist van internetaandelen. Maar nu de sector op zijn gat ligt keert het tij zich tegen hem.

Pelé verkozen tot voetballer van de eeuw
De Braziliaan Pelé is gisteren in Rome door de wereldvoetbalbond FIFA verkozen tot beste voetballer van de twintigste eeuw. De Argentijn Diego Maradona won de alternatieve uitverkiezing op internet.

Een heerlijk avondje Tiktak
Op het affiche werd gerept van 'de grote internationale Tiktak-show', maar dat was overdreven. The London Dancing Girls waren maar met zijn vieren. De twee Orloffs waren dezelfde als het Hongaarse dansduo Clivia & José, dat eveneens op het programma stond. In de Olympia Sisters waren de twee vrouwen te herkennen die tevens deel uitmaakten van de acrobatengroep de Osmani's.

Uitgever boek Hitler gestraft
Een Praagse rechtbank heeft gisteren de uitgever van de Tsjechischtalige uitgave van Hitlers boek Mein Kampf tot een gevangenisstraf van drie jaar voorwaardelijk veroordeeld wegens het verspreiden van racistisch gedachtegoed en "het steunen van een beweging die het doel heeft de burgerrechten en -vrijheden te onderdrukken". De man moet ook een boete van omgerekend 130.000 gulden betalen. (AFP)

Mobieltje voor kerst
De Britten geven elkaar met kerst vijf miljoen zaktelefoons cadeau. Dat brengt het aantal Britten dat in bezit komt van een gsm op veertig miljoen. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door het bureau NOP. Een op de tien volwassen Britten verwacht volgens het onderzoek met kerst van een naast familielid een mobieltje te krijgen. De verkopers van mobiele telefoons in Groot-Brittannië verwachten dat er tot begin januari zo'n vier miljoen telefoontjes bovenop het normale verkoopaantal de deur uitgaan.

Northpoint schrapt banen
De Amerikaanse leverancier van snelle internetverbindingen Northpoint heeft 248 werknemers - 19 procent van het personeelsbestand - ontslagen. Het bedrijf wordt met bankroet bedreigd sinds telecomreus Verizon twee weken geleden afzag van een meerderheidsbelang in het noodlijdende bedrijf. Amerikaanse analisten denken dat Northpoint het financieel nog twee maanden kan uithouden. Het concern, dat in Nederland samenwerkt met telecombedrijf Versatel, heeft Verizon voor de rechter gedaagd wegens contractbreuk. Het eist dat de fusie alsnog doorgaat en anders een schadevergoeding van 1 miljard dollar (2,5 miljard gulden). De beurskoers van Northpoint is al een week vrijwel onbeweeglijk. Gisteren sloot het aandeel - in januari nog goed voor 33,375 dollar - op 0,625 dollar. (Redactie Economie)

BBC komt met eigen sportkanaal
De BBC begint volgend jaar een commercieel sportkanaal, dat grote evenementen als rugby, golf, cricket, paardenrennen en motorsport zou moeten terugbrengen bij de Britse staatsomroep. De BBC heeft de uitzendrechten daarvoor de afgelopen jaren verloren aan commerciële omroepen als Sky, ITN en Channel 4. De Britse regering heeft echter gezegd dat het kanaal niet uit de kijk- en luistergelden mag worden gefinancierd.


Niet alleen alcohol, drugs en gokken werken verslavend. Uit onderzoek bleek onlangs dat 3,5 procent van de internetgebruikers in Nederland verslavingssymptomen vertoont. De Jellinek-kliniek kwam daarom met een eenvoudige signaleringstest op internet. Aan de hand van tien stellingen wordt bepaald ofiemand wel of niet tot een risicogroep behoort. Vervolgens worden tips gegeven om het surfgedrag te veranderen.
(www.jellinek.nl)

NRC Webpagina's
12 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad