U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Zorg en hoop. Samenvatting van de discussie die vorige week zondag plaatsvond tussen Henck Arron, Jan Pronk en Jaggernath Lachmon in het Tropeninstituut in Amsterdam. Arron zou een dag later overlijden. Verder een verslag van de herdenkingsplechtigheid in Amsterdam afgelopen donderdag. Radio 5, 13.02-14.00u.

Tema. Reportage over de toename van het aantal infectieziekten en risico's voor vakantiegangers. Ook aandacht voor een werkstimuleringsproject voor Marokkaanse jongens. Radio 5, 14.02- 15.00u.

Spektakel. Onder meer een gesprek met vertaler Maarten Elzinga over de Franse dichter Victor Segalen (1878-1919) die behalve dichter arts, archeoloog, tolk-vertaler Chinees, fotograaf en reiziger was. Verder een reportage over de Servische kunstenares Loena die met haar kunst probeert taboes te doorbreken. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optredens van de flamencogroep Tierra Negra, de Limburgse zanger Gé Reinders, de band The Blue Moon Special en zangeres Margriet Eshuys met haar band. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor James Bond-componist John Barry die een soundtrack opnam met het Koninklijk Concertgebouworkest. Verder de 75ste geboortedag van Sammy Davis Jr, teruggevonden Engelstalige opnamen van Jasperina de Jong en jazzklarinettist Don Byron met bewerkingen van Sondheim en Schumann. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van hoofdredacteur van Ons Erfdeel Jozef Deleu o.a. aandacht voor de roep op West- Papoea om onafhankelijkheid. Verder H.W. von der Dunk over zijn boek De verdwijnende hemel en het 2de deel over de gijzeling van Nederlanders tijdens de Golfcrisis. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. PvdA-Europarlementariër Jan Marinus Wiersma en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Gijs de Vries maken de balans op over de Eurotop in Nice. Ook over de moeizame relatie van Nederland met de Nederlandse Antillen. Radio 1, 13.04-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere over de onmacht van politie en justitie om criminelen via de financiële recherche te bestrijden en China-correspondent Jan van der Putte over de toenemende kloof tussen partij-ideologie en de economische praktijk. Ook een gesprek met biograaf Jan van der Vecht over dichter Adriaan Roland Holst. Radio 5, 13.04-15.00u.

Klassiekenzo. Marimba-speler Peter Prommel vertelt onder andere over hoe men de marimba kan bespelen met een verstuikte pink. Radio 4, 13.00-14.00u.

Radio 4 festival. Rechtstreeks uit Vredenburg de Kleine Dreigroschenmusik van Kurt Weill uitgevoerd door het Radio Kamerorkest, het Groot Omroepkoor en Kathedrale Koorschool. Radio 4, 14.04-16.30u.

Uit het nieuws. Herhaling van het gesprek uit oktober 1998 dat John Jansen van Galen had met schrijver en oud-rechter Hugo Pos. Vorige maand 11 november stierf Pos op 86-jarige leeftijd. Radio 1, 20.04- 21.00u.

Radio 4 festival. Uitvoering van Symfonie nr.2 'Auferstehung' van Gustav Mahler door het Radio Filharmonisch Orkest, Groot Omroepkoor met sopraan Charlotte Margiono en alt Birgit Remmert. Radio 4, 20.02-22.00u.

Volgspot. Regisseur André van Duren praat over zijn film Mariken die afgelopen donderdag in première ging. Radio 1, 0.04-1.00u.

NRC Webpagina's
9 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad