U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Florida wil kiesmannen aanwijzen
Het parlement van Florida gaat eigen kiesmannen benoemen om het presidentschap van George W. Bush veilig te stellen. De Republikeinen, die beide huizen van het parlement beheersen, beleggen daartoe volgende week een speciale zitting.

Top VROM fout met bijbanen
Hoge ambtenaren van het ministerie van VROM hebben in strijd met de rijksregels voor tienduizenden guldens inkomsten gehad uit nevenfuncties bij het in opspraak geraakte Service Centrum Grond (SCG).

P.C. Hooftprijs voor Gerrit Krol
De P.C. Hooftprijs is toegekend aan de schrijver Gerrit Krol. De jury heeft hem de prijs toegekend voor zijn verhalende proza.

Ivens-prijs voor 'De zee die denkt'
De Nederlandse film 'De zee die denkt' van regisseur, schrijver en cameraman Gert de Graaff heeft aan het slot van het dertiende International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) de Joris Ivens Award gewonnen.

Irak ligt weer overhoop met VN
Irak en de Verenigde Naties zijn weer verwikkeld in een harde confrontatie, dit keer over de prijs van de Iraakse olie. Om de VN en zijn eigen afnemers te dwingen zijn eisen in te willigen, heeft Irak de olie-export via Turkije stopgezet.

'Nederlands spoor bij Duits BSE'
De recente besmetting met gekkekoeienziekte in Duitsland is mogelijk veroorzaakt door een lading Nederlands krachtvoer die vijf jaar geleden naar Sleeswijk-Holstein werd verkocht, menen Duitse autoriteiten.

NUON dreigt Vitesse
Het energiebedrijf NUON zal zich terugtrekken als hoofdsponsor van de voetbalclub Vitesse als de Arnhemse club actief wordt in de autosport. Vitesse overweegt in 2002 deel te gaan nemen aan een Brits initiatief, Premier 1 Racing.

Celstraf en boetes in zaak Clickfonds
De Amsterdamse rechtbank heeft gistermiddag drie verdachten uit het beursfraudeonderzoek ('Operatie Clickfonds') schuldig verklaard aan niet-ambtelijke omkoping binnen een criminele organisatie. Twee van hen werden ook veroordeeld wegens belastingfraude.

Wolkenvelden
Morgen wolkenvelden en af en toe zon. In de ochtend kans op mist. 's Middags lokaal een bui. Maxima 12 tot 14 graden bij matige tot vrij krachtige zuidzuidwestelijke wind. Zondag lokaal een bui, vanaf maandag onstuimig met veel wind, bewolking en regen. Aanhoudend zacht.


NRC Webpagina's
1 DECEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad