U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Robot wordt betrouwbaarste hartsvriend
De nieuwste robot moet een partner van de mens worden en zal niet langer alleen werkslaaf zijn, zo werd gisteren op een beurs in Japan beweerd. Een goed geprogrammeerde robot zou een betrouwbaarder hartsvriend kunnen worden dan de mens.

Meer journalistiek
Kees Ryninks, producent van documentaires als Lagrimas negras en De keuken van Kok, treedt op 1 januari in dienst van het Nederlands Fonds voor de Film om twee jaar lang een beleid te ontwikkelen voor de gesubsidieerde documentaire.

Spel met tijd en magie
Nintendo's Legend of Zelda is letterlijk en figuurlijk een legendarische reeks avonturenspellen. De eerste titel verscheen zo'n vijftien jaar geleden. Eén van de hoogtepunten was A Link to the past voor de Super Nintendo (1992).

Sms-college voor studenten Tilburg
Sms'en mag tijdens college, het wordt zelfs aanbevolen. Studenten rechten aan de Katholieke Universiteit Brabant kunnen met een sms- bericht via hun mobiele telefoon reageren op hoorcolleges. De Tilburgse rechtenfaculteit begint daar 27 november mee. Een van de docenten zal de studenten staatsrecht na een inleiding vragen hoe ze over een bepaald onderwerp denken. Via hun gsm geven ze hun mening. Na behandeling van theorie en jurisprudentie krijgen de studenten de dezelfde vraag voorgelegd.

Beurs berispt Cardio Control
Het bestuur van de effectenbeurs in Amsterdam heeft Cardio Control gisteren berispt. De softwareproducent voor de medische sector verzuimde in zijn advertentie voor de aandeelhoudersvergadering aan te geven waar de betreffende jaarstukken konden worden opgevraagd. Ook had de beurs kritiek op het ontbreken van de juridische status van de beheersstichting in het jongste jaarverslag. De straf bestaat uit het publiceren van genoemde tekortkomingen aan de buitenwacht. Cardio Control staat genoteerd aan de NMAX. (ANP)

Ruim 880 miljoen gulden voor Europese film
De Europese filmindustrie kan de komende vijf jaar rekenen op een financiële ondersteuning van 400 miljoen euro, 884 miljoen gulden. Het geld is voor opleidingen, samenwerkingsprojecten en promotie van Europese films. Het geld is ook bedoeld om verhuur van films op video en dvd te bevorderen. De Europese bewindslieden voor cultuur hebben daarover donderdag in Brussel overeenstemming bereikt. Bedoeling is de digitale ontwikkelingen in de filmindustrie sterk te promoten door het zogeheten Media Plus- programma.Over steun voor filmproducties zelf moeten de EU- cultuurministers volgend jaar nog een vergelijk zien te vinden met de Europese Commissie. Europees commissaris Monti (mededingingsbeleid) wil de normen voor concurrentie en staatssteun strak hanteren, maar de lidstaten bepleiten een soepele regeling voor staatssteun in de culturele sector. Frankrijk wil bovendien films steunen die buiten het eigen land worden geproduceerd, om de wereldwijde spreiding van het Frans te promoten. Dit is in strijd met Europese afspraken. (ANP)


Het Britse muziektijdschrift Music Week heeft de website van de alternatieve popgroep Radiohead gisteravond uitgeroepen tot de beste. De jury lette hierbij onder meer op creativiteit en vernieuwing. In andere categorieën kreeg Supergrass een onderscheiding. De rockgroep liet hiermee Pete Townshend van The Who achter zich, die een dagboek bijhoudt op het web.
(www.ukonlinemusicawards.com)

NRC Webpagina's
24 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad