U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Hoger beroep OM in zaak Brongersma
Het openbaar ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak van de Haarlemse rechtbank in de zaak-Brongersma. Dit heeft officier van justitie Th. Bot gisteren bevestigd.

Alternatief tracé goederenspoor zou te duur zijn
Ondanks een uitdrukkelijke toezegging van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) aan de Tweede Kamer, is de mogelijkheid om de IJzeren Rijn langs de autoweg A67 aan te leggen tot nu toe niet serieus onderzocht.

Twee doden in strijd Bethlehem
Tijdens nieuwe gevechten met Israëlische soldaten bij Bethlehem zijn gisteren twee Palestijnen gedood. Het geweld bewijst de broosheid van het jongste akkoord dat een eind moest maken aan vijf weken van gewelddadigheden.

Jumbo startte van verkeerde baan
Het ongeluk met de Boeing 747 van Singapore Airlines afgelopen dinsdag in Taiwan waarbij 81 mensen om het leven kwamen, is veroorzaakt door een fout van de piloot. Hij steeg op van een startbaan die gesloten was wegens onderhoud en botste tegen constructiewerktuigen.

Sportarts diende zichzelf EPO toe
De Italiaanse sportarts Conconi, die wordt verdacht van het toedienen van doping op grote schaal, heeft bij zichzelf bloeddoping toegepast. Conconi, tegen wie een strafproces wordt voorbereid, wilde de werking van EPO lijfelijk ondervinden.

Euro profiteert nauwelijks van steunaankopen
De koers van de euro heeft gisteren nauwelijks geprofiteerd van de steunaankopen door de Europese Centrale Bank (ECB). De munt eindigde gisteravond in New York op 0,8660 dollar, tegen 0,8635 dollar aan het begin van de dag.

PinkRoccade verlaagt bod TAS
Het automatiseringsbedrijf PinkRoccade verlaagt zijn bod op concurrent TAS met 21 procent. Het betwijfelt of TAS zijn winstmarges kan handhaven.

Prijs benzine vijf cent lager
Marktleider Shell heeft gisteren de prijs van een liter benzine met vijf cent verlaagd. Een liter euro loodvrij kost nu f2,60. Een week geleden was dat nog f2,70. Euro super kost nu f2,74 per liter. Diesel is 1,8 cent goedkoper geworden.

Tijdelijk droger
Vanmiddag zonnige perioden en vooral in het westen een enkele bui. Zondag af en toe zon en op de meeste plaatsen droog. Matige tot vrij krachtige zuidenwind. Maxima rond 10 graden. Vanaf maandag opnieuw herfstachtig met buien en soms veel wind.


NRC Webpagina's
4 NOVEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad