U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Aandacht voor de gestage groei van het aantal patiënten met hartproblemen en een reportage over de ouder wordende man en de 'menopauze' bij mannen. Radio 5, 14.02-15.00u.

Nederlandse componisten. Derde aflevering in een serie over Nederlandse componisten geeft een portret van Matthijs Vermeulen die de muziek zag als een weg naar de nieuwe wereld. Radio 5, 15.02-16.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn lyrisch over sopraan Miranda van Kralingen en zangeres Yulduz Usmanova uit Oezbekistan. Verder een gesprek met schrijfster Maya Rasker over haar debuut en met Paul de Leeuw over zijn Holradio. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van dichter Simon Buschman die zich sterk verwant voelt met het beeldgedicht en Japanse dichtvormen zoals haiku, tanka en kioka. Ook een reportage over de toekomst van de radio. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Nieuwe opnamen van de Amerikaanse ballad- zangeres Susannah McCorkle, een heruitgave van de laatste elpees die Nat King Cole voor zijn dood in 1965 maakte en aandacht voor Philippe Gérard's chanson Le Chevalier de Paris, waarvan zowel Engelse als Duitse bewerkingen verschenen. Radio 1, 0.04-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na de column van oud-directeur van de VPRO Jan van Nieuwenhuyzen zondag een gesprek over de veertien vette en zes magere jaren van het CDA met historicus Rutger Zwart en 'coming man' van het CDA Pieter van Geel. In het tweede uur aandacht voor de geschiedenis van de betrekkingen tussen Nederland en Marokko en het tweede deel van een portret van politiek tekenaar Fritz Behrendt. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Korte analyse van de gewelddadige gebeurtenissen in Ivoorkust en een discussie over de vraag of onze genen de goudmijn worden voor de verzekeraars. Verder de beleidsverandering ten aanzien van aids in Zuid-Afrika en Bert Keizer over zijn boek over filosoof Ludwig Wittgenstein. Radio 5, 13.02- 15.00u.

Diskotabel. Componist Paul Termos, directeur John Floore van het Limburgs Symfonie Orkest en oud-NCRV-man Cornelis van Zwol bediscussiëren het symfonisch gedicht Pelleas und Melisande van Arnold Schönberg. Verder recent vocaal religieus werk van het RIAS Kamerkoor. Radio 4, 16.30-17.15u.

Uit het Nieuws. Gesprek met ex-provo, kabouter en groen- politicus Roel van Duijn die twee jaar geleden in het nieuws kwam toen hij de directeur van het Amsterdamse Macrobiotische Kushi Instituut, A. Nelissen, aanklaagde. Volgens Van Duijn had deze zijn vrouw Joske, die aan kanker leed, in de waan gebracht dat ze met macrobiotiek zou kunnen genezen. Radio 1, 20.04-21.00u.

Volgspot. Zangeres Julya Lo'ko praat over haar nieuwe cd Christmas, songs of love and joy en het gelijknamige theaterprogramma. Radio 1, 0.02-1.00u.

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad