U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Supernetwerk
KPN gaat het volgende maand toch maar proberen. Hoewel het emissiewater aan de kille kant is, hoopt het telecomconcern via uitgifte van nieuwe aandelen zo'n 5 miljard euro te vergaren. Dat het aandeel nu slechts iets meer dan een kwart van zijn hoogste waarde noteert mag de pret niet drukken. Menig concurrent, door dure frequentieveilingen evenzeer om geld verlegen, volgt met argusogen de tactiek van KPN.

Schotse internetbank in Nederland
Bedrijven uit de 'oude' economie stomen zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat?

Dringen in de bloedbaan
"Deze site toont een video-opname van een openhartoperatie gemaakt met een camera die op het hoofd van de patiënt is bevestigd", zegt Bodyworks Junior over een internetsite die vanuit het programma oproepbaar is. Snel gecontroleerd of dat waar is, die camera op het hoofd van de patiënt. De site zelf meldt dat, zoals te verwachten, de camera op het hoofd van de chirurg staat.

Groei Ebay zet door
Ebay, 's werelds grootste internetveilinghuis, heeft de sterke groei van de afgelopen kwartalen doorgezet. Het Amerikaanse bedrijf boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 19,1 miljoen dollar (49,6 miljard gulden) tegen 3 miljoen vorig jaar. De omzet steeg met 94 procent tot 113,4 miljoen dollar. De resultaten overtroffen de verwachtingen van analisten. Aan het eind van het derde kwartaal maakten 18,9 miljoen mensen gebruik van de veilingsite.

Schutte hoofdredacteur VN
Xandra Schutte (37) is vandaag benoemd tot hoofdredacteur van het opinieweekblad Vrij Nederland. De functie was vacant sinds het vertrek van Oscar Garschagen, die hoofdredacteur is geworden van het Algemeen Dagblad. Max van Weezel (49) wordt adjunct-hoofdredacteur. Schutte werkt sinds juli 1999 voor Vrij Nederland; Van Weezel sinds 1976.


De Sloveen Davo Karnicar is de eerste die op ski's de Mount Everest afdaalde. De extreme Ski Everest Site is geheel aan dit onderwerp gewijd. Karnacar wordt omschreven als "rarely stopping and never taking his ski's off." De tocht van de Sloveen duurde zo'n vijf uur. Naast een geschreven verslag kunt u op de Ski Everest Site ook foto's van de afdaling bekijken. Tevens is de tocht in de vorm van een videodagboek te volgen.
(www.everest.simobil.si/)

NRC Webpagina's
20 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad