U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Bestand stuit op weerstand in Al-Fatah
Binnen de leiding van Al-Fatah, de beweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat, bestaat groot verzet tegen het gisteren op de internationale top in de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh overeengekomen staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen.

'Kok greep in bij EU-benoeming Nederlanders'
Premier Kok heeft het afgelopen weekeinde persoonlijk ingegrepen om Nederlanders op ambtelijke topfuncties bij de Europese Commissie te krijgen. De aanpak van minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) dreigde volgens Brusselse bronnen op zo'n mislukking uit te lopen, dat binnen de Europese Commissie werd geklaagd dat van het Nederlandse beleid niets te begrijpen was.

Gestolen Enigma is terug
Enigma, een Duits militair codeerapparaat, blijft een halve eeuw na de Tweede Wereldoorlog raadsels produceren. Een zeldzaam exemplaar dat in april werd gestolen uit een Brits museum, dook gisteren op in het postvak van BBC-presentator Jeremy Paxman.

Kabelbedrijf UPC betaalt klanten 1,5 miljoen terug
UPC zal 20.000 klanten financieel compenseren voor de gebrekkige internetverbindingen via de kabel die het bedrijf in het verleden geleverd heeft. Naar schatting 10.000 klanten die de komende twee maanden problemen ondervinden krijgen korting op het abonnement.

ABN breidt uit in vermogensbeheer
ABN Amro koopt voor 825 miljoen dollar (ruim 2 miljard gulden) het onderdeel vermogensbeheer van het Amerikaanse concern Alleghany Corporation. Alleghany Asset Management beheert circa 45 miljard dollar.

Bedrijven klagen over snoepreisjes
Eén op de drie grote bedrijven in Limburg heeft last van ambtenaren die om gunsten vragen, zoals snoepreisjes. Dat blijkt uit een enquête van KPMG en de Limburgse werkgeversvereniging LWV.

Rebellie in partij tegen Milosevic
Binnen de Servische Socialistische Partij van Milosevic is een rebellie tegen zijn gezag uitgebroken. Medeoprichters van de partij eisten gisteren zijn ontslag als partijchef.

Kwade huisartsen voorlopig tevreden
De huisartsen, die gisteren in Den Haag demonstreerden, voelen zich 'serieus genomen' door minister Borst, ook al heeft zij hun geen concrete toezegging gedaan.

Veel scholen op zoek naar leraren
Het lerarentekort is dit jaar nog schrijnender dan vorig jaar. Vooral scholen in het westen van het land hebben grote moeite met het vinden van personeel.

Heerenveen wint van Olympiakos
Heerenveen heeft gisteren voor het eerst een wedstrijd in de Champions League gewonnen. In het Abe Lenstra Stadion versloeg de Friese club Olympiakos Piraeus met 1-0.

Brits treinongeluk
De directeur van het Britse spoorwegbedrijf Railtrack, Gerald Corbett, heeft zijn ontslag aangeboden na het treinongeluk bij de stad Hatfield, waarbij gisteren vier mensen omkwamen en 35 gewonden vielen.

Minder werklozen
Het CBS registreerde in de periode juli-september een gemiddelde werkloosheid van 177.000 mensen. Dat zijn er 14.000 minder dan in '99.

Later zon
Morgenochtend perioden met regen. Vanuit het westen later zon en droog. Maxima 14 tot 15 graden. Matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten tot en met maandag: Overwegend bewolkt met (mot)regen, later droger en kans op mist. Maxima rond 14 graden.


NRC Webpagina's
18 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad