U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  V O O R P A G I N A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

S c h a k e l s

14-Jarige buurjongen bekent betrokkenheid bij dood Yasmina

Door onze correspondent
UTRECHT, 18 OKT. De 14-jarige inwoner uit Utrecht, die eerder deze week met zijn 18-jarige broer was aangehouden, heeft dinsdag bekend verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn buurmeisje Yasmina Habchi. Dat hebben politie en justitie woensdagmiddag bekend gemaakt tijdens een speciaal belegde persconferentie in Utrecht. Zijn broer ontkent elke betrokkenheid.

Twee weken geleden werd het stoffelijk overschot van de als vermist opgegeven Yasmina Habchi (5) teruggevonden op de vuilstort in Utrecht-West. Volgens de verklaring van de politie was het lichaam 'niet verminkt en goed herkenbaar'. Alleen ontbrak een van haar schoenen. Die werd later teruggevonden bij het huis van de aangehouden broers. Bij het lichaam werd een stuk papier met een handgeschreven tekst aangetroffen en een vingerafdruk.

De politie kwam op het spoor van de twee jongens door een uitgebreid buurtonderzoek. De bewoners werd gevraagd om een vinger- en handpalmafdruk. Daarna konden ze vrijwillig deelnemen aan een getuigenverhoor en een schrijfproef. Alle buurtbewoners die waren opgeroepen verleenden hun medewerking aan het onderzoek.

De vingerafdruk van de jongste buurjongen kwam overeen met de op Yasmina's lichaam aangetroffen afdruk. Bovendien waren er onduidelijkheden over het alibi van beide jongens. De aanwijzingen waren aanleiding voor justitie om de broers aan te houden. Persofficier Steensma bevestigt dat ook het gevonden handschrift met de zaak te maken heeft. Van wie het afkomstig is, staat volgens hem nog open.

Of de dood van Yasmina Habchi het gevolg is van een misdrijf of van een ongeluk kan de politie niet zeggen. De precieze toedracht wordt nog onderzocht. De 14-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de officier van justitie en de kinderrechter.

De Raad voor de Kinderbescherming overweegt een onderzoek naar de persoonlijkheid van de jongen. Het openbaar ministerie bekijkt of er voldoende verdenkingen zijn tegen de oudere broer om zijn voorlopige hechtenis te verlengen. Beide jongens zijn niet eerder met justitie in aanraking geweest.

NRC Webpagina's
17 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad