U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Staakt-het-vuren Israel, Palestijnen
Israel en de Palestijnen hebben vanochtend vroeg een staakt-het-vuren gesloten dat de terugtrekking van Israelische zware wapens omvat en de Palestijnse belofte betogers in toom te houden.

CDA: Eritrea is 'fuik' voor troepen
Oppositiepartij CDA wijst uitzending van Nederlandse militairen naar Eritrea af omdat deze VN-vredesmissie 'een fuik' is voor de troepen.

Overheid eist namen sites op
Het rijk heeft een kort geding aangespannen tegen de eigenaar van websites, waarvan het zelf de enige sponsor blijkt te zijn. De staat eist de domeinnamen van de sites voor zichzelf op.

Patholoog Van V. treedt terug
De in opspraak geraakte patholoog Dick van V. heeft zijn werk in het Haagse Westeinde-ziekenhuis tijdelijk neergelegd. Dit is meegedeeld door een woordvoerder van het Westeinde.

'Wetsontwerp DNA dubieus'
De plannen van minister Korthals (Justitie) om een databank van DNA- materiaal in te zetten bij de oplossing van inbraken "zijn gebaseerd op drijfzand". Dat hebben deskundigen gisteren verklaard in het televisieprogramma Nova.

Allochtonen in de WAO onderzocht
Het kabinet gaat op aandringen van de VVD onderzoek doen naar de oorzaken van hoge arbeidsongeschiktheid onder allochtonen.

Prodi wil functie Solana inpassen in Eurocommissie
Javier Solana mag slechts beperkte tijd hoge functionaris voor het buitenlands beleid van de Europese Unie blijven. Zijn functie moet met een speciaal statuut bij de Europese Commissie worden geïntegreerd. Dat heeft voorzitter Romano Prodi van de Europese Commissie vanmorgen in het Europees Parlement gezegd.

Zwitsers gaan hasj legaliseren
De Zwitserse regering wil het gebruik van cannabis (hasj) niet langer strafbaar stellen. Een voorstel van die strekking is gisteren voor het Zwitserse kabinet ingediend bij het parlement. Het gebruik van andere drugs blijft strafbaar.

NedCar snijdt fors in onderzoek
NedCar schrapt 150 van de 420 banen bij zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Helmond. De autoproducent heeft de bonden inmiddels over dat voornemen geïnformeerd.

EU: kartel van brouwers België
De Europese Commissie heeft gisteren een formele klacht gestuurd naar de Belgische brouwers Interbrew, Alken-Maes, Haacht en Martens wegens illegale kartelvorming.

Tweedeling
In de westelijke helft morgen bewolkt en later enige regen. In het oosten enkele zonnige perioden en droog. Middagtemperatuur 17 graden. Matige zuidwestenwind. Vooruitzichten voor donderdag tot en met zondag: weinig zon en geregeld regen. Geleidelijk koeler. In het weekeinde 15 graden.


NRC Webpagina's
3 OKTOBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad