U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Fujimori kondigt verkiezingen aan
President Alberto Fujimori van Peru heeft zaterdag onverwachts vervroegde verkiezingen aangekondigd waarvoor hijzelf geen kandidaat zal zijn. Gisteren eiste de oppositie zijn onmiddellijke aftreden.

Transportsector krijgt teruggave dieselaccijns
Met een verhoging van de accijnsteruggave voor diesel is het kabinet dit weekeinde tegemoetgekomen aan klachten van de transportsector over de hoge brandstofprijs. De VVD-fractie in de Tweede Kamer, gesteund door oppositiepartij CDA, wil nu dat de 'gewone' automobilist de verwachte belastingverhoging op benzine per 1 januari a.s. wordt bespaard. Ook coalitiegenoot PvdA vindt 'dat er iets moet gebeuren', D66 is tegen.

RMS praat niet met kabinet
Minister Van Boxtel (Grote Steden- en Integratiebeleid) zoekt een nieuwe datum voor een gesprek met vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap. Een overleg dat voor vanavond was gepland gaat niet door omdat de regering in ballingschap van de Republik Maluku Selatan (RMS) verstek zou laten gaan. Ook de zes protestantse kerken van de Molukkers in Nederland hadden aangekondigd niet te zullen komen.

Politieke jongeren: stop gedoogbeleid
De jongerenorganisaties van de politieke partijen vinden dat er een einde moet worden gemaakt aan het gedoogbeleid. Volgens de jongeren holt het gedoogbeleid systematisch de geloofwaardigheid uit van de politiek en van het democratisch rechtssysteem.

Vissers negeren vangstverbod op IJsselmeer
Staatssecretaris Faber (Visserij) heeft de visvangst op het IJsselmeer gisteren voor de duur van een week verboden. Volgens de Nederlandse Vissersbond zijn vanmorgen toch zo'n zestig vissersschepen uitgevaren.

Drie doden bij schietpartij
Bij een schietpartij in Tilburg zijn gisteren drie doden gevallen. Twee personen op een motor losten een aantal schoten met een automatisch vuurwapen op een woning in Tilburg-West.

Melkert: schuld in 25 jaar aflossen
PvdA-fractieleider Melkert wil de staatsschuld de komende 25 jaar volledig aflossen. Hij zei dat zaterdag in een vraaggesprek met De Telegraaf. Melkert kiest hiermee een ander standpunt dan hij tot nu toe heeft uitgedragen.

Onenigheid over aanpak van WAO
De vakcentrales CNV en FNV hebben onenigheid gekregen over een mogelijke aanpak van de WAO. De vakcentrale FNV verwijt de CNV afspraken te hebben geschonden door met een ingrijpend plan naar buiten te komen.

Bagdad: Koeweit steelt olie Irak
In het Golfgebied neemt de bezorgdheid toe over beschuldigingen van Irak dat Koeweit zijn olie steelt. De Iraakse officiële pers heeft Koeweit gisteren opnieuw beschuldigd van diefstal van Iraakse olie.

Wahid stuurt politiechef weg
President Wahid van Indonesië heeft vanochtend de chef van de nationale politie, generaal Rusdihardjo, ontslagen. Hij moet weg omdat de politie kennelijk niet in staat is de openbare veiligheid te waarborgen.

Looneis bonden vier procent
De vakbonden FNV en CNV stellen voor volgend jaar in de CAO- onderhandelingen een looneis van maximaal vier procent. Eventuele afspraken over flexibele beloning komen hier boven op.

Warm
Morgen zonnige perioden en droog. Maximumtemperatuur 19 tot 23 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidoostelijke wind. Vooruitzichten voor woensdag t/m zaterdag: tijdelijk koeler met vooral woensdag regen. In het weekeinde opnieuw meest droog en warmer.


NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad