U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Missie EU mag Molukken binnen
Een waarnemersmissie van de Europese Unie met een "leidende rol" voor Nederland mag van de Indonesische regering de situatie op de Molukken gaan onderzoeken.

SCP: groei vooral dankzij vrouwen
De krachtige economische groei en de toename van het aantal banen in de jaren negentig in Nederland is niet zozeer te danken aan het poldermodel, maar aan de opmars van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Kabinet weigert accijnsverlaging op brandstoffen
Het kabinet is voorshands niet bereid de accijns op brandstoffen te verlagen om het probleem van de hoge brandstofprijzen aan te pakken. Ook vanmorgen hebben zich op verschillende Nederlandse snelwegen weer blokkades door vrachtwagens voorgedaan. Rond het middaguur blokkeerden taxichauffeurs de A2 nabij Breukelen.

Rotterdam: veel zwakke leerlingen
Een op de drie leerlingen in het voortgezet onderwijs in Rotterdam heeft extra hulp nodig wegens leerachterstand en sociaal-emotionele problemen. Het ministerie van Onderwijs gaat ervan uit dat landelijk een op de tien leerlingen extra hulp nodig heeft.

Surinaamse oud-minister
De Surinaamse oud-minister van Landbouw J. Sariman, blijkt maandagavond in zijn Zoetermeerse woning zelfmoord te hebben gepleegd.

EU: einde sancties tegen Oostenrijk
Veertien lidstaten van de Europese Unie hebben gisteravond hun sancties tegen Oostenrijk opgeheven. Volgens een verklaring van de veertien, die is gepubliceerd door EU-voorzitter Frankrijk, zijn de in februari ingestelde maatregelen "nuttig" geweest. De veertien besloten indertijd tot de sancties toen in Oostenrijk een regeringscoalitie werd gevormd van christen-democraten en de extreem-rechtse FPÖ. Zowel de Franse als de Belgische regering betoogde dat de sancties volgehouden zouden worden totdat de FPÖ uit de Oostenrijkse regering verdwenen zou zijn. Dat standpunt heeft ook premier Kok de afgelopen maanden ingenomen. Maar veel andere EU-landen zijn aan het nut van de sancties gaan twijfelen.

Kroatië arresteert 16 verdachten van oorlogsmisdaden
In Kroatië zijn gisteren zestien mensen gearresteerd, onder wie twee generaals, wegens oorlogsmisdaden en terrorisme. Het was de meest omvangrijke actie van de Kroatische justitie tegen vermeende oorlogsmisdadigers tot dusverre.

Vrijspraak voor milieuactivist
De Russische milieuactivist Aleksandr Nikitin is vanmorgen in hoogste instantie vrijgesproken van spionage. Dat meldt het persbureau Interfax.

Fraudeproces test voor China
Voor vier rechtbanken in de Zuid-Chinese kustprovincie Fujian zijn vandaag de processen begonnen tegen de verdachten in wat wordt aangeduid als de grootste smokkelzaak uit de geschiedenis van de Volksrepubliek.

Rijkswacht Gent pakt Ajax-fans op
De Belgische rijkswacht heeft dinsdagavond laat veertig Ajax-supporters die in Gent waren opgepakt na afloop van de voetbalwedstrijd AA Gent- Ajax, over de grens gezet en overgedragen aan de Nederlandse politie. Ook 55 andere aangehouden Ajax-supporters zijn vrijgelaten.

Fusie van grote beurzen mislukt
Het Londense beursbedrijf, de London Stock Exchange (LSE), verwacht een vijandig overnamebod door de Deutsche Börse in Frankfurt na het mislukken van de Brits-Duitse fusieplannen op basis van gelijkwaardigheid.

Grote overname zakenbank in VS
De Amerikaanse bank Chase Manhattan is in vergevorderd overleg om de Amerikaanse zakenbank J.P. Morgan over te nemen voor naar schatting 35 miljard dollar (bijna 90 miljard gulden).

Rustig
Half tot zwaar bewolkt, in de ochtend in het noorden een spat regen. In de middag droog. Matige zuidenwind. Middagtemperatuur rond 20 graden. Vooruitzichten voor vrijdag tot en met maandag: Vrijdag vrij warm en kans op een bui. In het weekeinde wisselvallig met buien , rond 18 graden.

NRC Webpagina's
13 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad