U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
Klik hier
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Eén computer, vele webwinkels
Bedrijven uit de 'oude' economie maken zich klaar voor het internettijdperk en investeren miljoenen in projecten op het wereldwijde web. Geld verdienen op internet, hoe gaat dat? Hagemeyer brengt een groot aantal webwinkels voor de zakelijke markt bij elkaar in één computersysteem.

Home Net van ABN Amro is niet veilig
Computerhackers hebben het telebankprogramma Home Net van ABN Amro gekraakt. Zij zijn erin geslaagd betalingen die niet voor hen bestemd waren op hun eigen rekening terecht te laten komen. Dat was gisteren te zien tijdens een televisieprogramma over hackers.

Websites en webwinkels bouwen
Wie een website of een webwinkel wil beginnen heeft de keuze uit meer dan honderd internetaanbieders en tientallen softwarepakketten. KPN Telecom probeert het beginnende webmasters gemakkelijk te maken met Klik en Klaar, een nieuwe dienst om een domeinnaam aan te vragen en een site te bouwen.

Allemaal naar de NROD!
Het NOS-Radio 1-Journaal bestond afgelopen vrijdag precies vijf jaar en dat leek de organisatie een mooie gelegenheid om wat nieuwe ideeën en prioriteiten te lanceren en ook eens de luisteraars aan het woord te laten die maar liefst van zeven uur 's ochtends tot zeven uur 's avonds konden chatten met het Journaal.

'Veel mis met supermarkten op internet'
De bezorging van verse producten door supermarkten op internet gaat veelvuldig fout. Ook de tijd die nodig is om te bestellen valt tegen, evenals de tijd waarop de klant thuis moet zijn voor de bezorging. Dit blijkt uit onderzoek van het vakblad voor de supermarktsector Distrifood. Door een fout in de bezorging kreeg de testpersoon bij een Plusmarkt brood van een dag oud. De bestelde vis en groente was door dezelfde fout enkele keren in en uit de koeling geweest, waardoor sommige producten er bij aflevering niet meer vers uitzagen. De Boodschappenlijn leverde producten die over de uiterste houdbaarheidsdatum waren. De cruesli was zelfs drie maanden over datum. (ANP)

Ruzie met Duitse regering over UMTS
De telecombedrijven die in Duitsland een UMTS-vergunning hebben verworven, ruziën met de over de betaling. Volgens de zondagskrant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung en Der Spiegel hebben twee van hen, T-Mobil en Mannesmann Mobilfunk, nog niets betaald. Vier van hen, waaronder telecombedrijf E-Plus van KPN, hadden vrijdag hun schuld geheel of gedeeltelijk voldaan. Het geschil draait om een verschillende interpretatie van de voorwaarden. De betreffende ondernemingen willen drie dagen later betalen dan de bondsregering verlangt. Gezien de enorme bedragen waar het om gaat, kost dat de Duitse overheid zo'n 15 miljoen gulden aan rente. (ANP)

Thunderbirds terug op tv
De legendarische science-fictionpoppenserie Thunderbirds is terug op de televisie. Sinds afgelopen zondag herhaalt de BBC de helden uit de jaren zestig in een digitaal gerestaureerde versie. Thunderbirds is een van de meest succesvolle televisieseries aller tijden. Volgens een inschatting van de BBC hebben meer dan 100 miljoen mensen het veelvuldig herhaalde programma in de afgelopen veertig jaar bekeken. Verslaafden en nieuwsgierigen hebben zeven jaar op deze nieuwe ronde moeten wachten.


In Brussel staat het tweede 'huis van de toekomst', dat behalve een woongedeelte ook een 'kantoor van de toekomst' bevat vol technische snufjes. De website van het project Living Tomorrow 2 bevat wat summiere informatie over het project, maar is vooral de moeite waard wegens de prachtige presentatie over technische vooruitgang, die als een ouderwetse filmlantaarnvoorstelling (in zwart-wit) het beeldscherm vult.
(www.livingtomorrow.com)

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 2000


( a d v e r t e n t i e s )

Klik hier

Klik hier

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad