U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

KPN: stel verkoop staatsbelang uit
KPN vraagt het kabinet om de voorgenomen verkoop van een deel van het staatsaandeel uit te stellen. Het verzoek komt na de forse uitgaven die KPN recent heeft gedaan voor een Duitse licentie mobiele telefonie. Dit heeft de financiële topman van KPN, Maarten Henderson, vanmorgen desgevraagd bevestigd.

Weer drie man aangehouden in 'Dover'-zaak
Justitie heeft gisteren in Rotterdam een Brit, B., gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van 58 Chinese illegalen, die in juni in het Britse Dover werden aangetroffen in een Nederlandse vrachtwagen.

Poetin gaat naar Moermansk
Onder toenemende kritiek dat hij koud en onverschillig zou zijn heeft de Russische president Vladimir Poetin besloten de rouwplechtigheid voor de omgekomen bemanning van de kernonderzeeër Koersk persoonlijk bij te wonen.

Collectie Keizer Wilhelm afgestoten
Huis Doorn, de laatste verblijfplaats van de Duitse keizer Wilhelm II (1859-1941), moet op 1 januari 2001 de poorten sluiten voor het publiek. Staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) zal dat op prinsjesdag bekendmaken. Dat heeft de Directie Cultureel Erfgoed van OC en W aan de directie laten weten. Het personeel is vandaag op de hoogte gesteld. De directie van het museum vreest dat de collectie uiteen zal vallen.

Aantal vacatures op recordhoogte
Het aantal vacatures in het Nederlandse bedrijfsleven heeft opnieuw een recordhoogte bereikt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) registreerde eind maart 201.000 vacante arbeidsplaatsen bij ondernemingen. Dat zijn er 33.000 meer dan eind 1999. De overheid had 15.000 openstaande arbeidsplaatsen, waarvan eenderde bij het onderwijs.

Britse leger patrouilleert in Belfast
Het Britse leger patrouilleert sinds gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer door de straten van Belfast. De Noord-Ierse politie heeft het leger te hulp geroepen na toenemende gewelddadigheden tussen rivaliserende protestantse terreurgroepen.

'Varkensboeren naar Hongarije'
Minister Brinkhorst (Landbouw) is op zoek naar mogelijkheden voor Nederlandse varkensboeren in Hongarije. Tijdens een tweedaags werkbezoek heeft hij in Boedapest plannen op tafel gelegd voor een proefproject. Daarbij zouden de varkensboeren zich met Nederlandse overheidssteun in Hongarije kunnen vestigen. Voorwaarde is wel dat de Nederlandse boeren ook feitelijk eigenaar worden van de grond waarop ze werken.

President Turkije tart premier
Een confrontatie tussen de Turkse president en de Turkse premier over de aanpak van vermeende radicale moslims heeft zich gisteren verder verdiept. De kwestie kan leiden tot de afzetting van de president. De president, Ahmet Necdet Sezer, weigerde gisteren voor de tweede maal deze maand een regeringsdecreet te ondertekenen dat het ontslag mogelijk moet maken van ambtenaren die worden verdacht van banden met moslim-extremistische of separatistische (pro-Koerdische) groeperingen.


NRC Webpagina's
22 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad