U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  R A D I O  &   T E L E V I S I E
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 


S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Met dank aan de EO
Zij was een jonge gehuwde verpleegster en werd zo ernstig ziek dat zij haar baan en haar man kwijtraakte. Een paar jaar later loopt zij als schaapherder met haar kudde en haar honden op de Sint Pietersberg bij Maastricht en doet haar levensverhaal in zangerig Limburgs.


T V   V O O R A F :


Soesa rond een stofzuiger
De laconieke commentaarstem van Roelof Kiers verwijst in één zinnetje nog even naar de commotie die eerder dat jaar was ontstaan. In beeld, op de set van de Zappa-film 200 Motels, verschijnt een stofzuiger die een eigen leven lijkt te leiden - en dan zegt Kiers: "De stofzuiger van Frank Zappa, een apparaat met ongedachte mogelijkheden, speelt ook in 200 Motels een opvallende rol." Nu de VPRO het uit 1971 daterende programma vanavond laat herhaalt in Weerzien op 3, heeft dit zinnetje zijn lading verloren. Want hoe zat dat dan met die stofzuiger?


F I L M   V O O R A F :


La mia generazione
Bijna net zo meelijwekkend als zijn slachtoffer is de terrorist die ooit uit politieke idealen bommen heeft gelegd en achteraf moet erkennen dat hij er niets mee heeft bereikt. Hoe groter de verdwazing, hoe groter de desillusie. Tragische figuren zijn het, die ex-terroristen. Of ze nu berouw hebben of niet, of ze in de gevangenis zitten of niet, hun hele leven zullen ze blijven vechten tegen hun eigen verleden. Ooit waren ze strijders voor een betere wereld, nu zijn ze op zijn best gefrustreerde onderwijzers. En gevoel voor humor hebben ze nooit.


NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad