U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Brussel is bezorgd over invoering euro
Het midden- en kleinbedrijf is veel te traag in de voorbereiding op de invoering van euromunten en eurobiljetten per 2002. Het is een "reëel gevaar" dat bedrijven niet op tijd de noodzakelijke aanpassingen hebben gedaan.

NS wil overal spoorbomen
Binnen tien jaar zullen alle circa 600 spoorwegoverwegen, die nu nog slechts met knipperlichten zijn beveiligd, worden voorzien van spoorbomen. Daarnaast zal er het komende jaar op alle ongeveer 2.900 overgangen in het land een betere verlichting worden aangebracht.

Lijk gevonden in Kampen
De politie in Kampen heeft vanmiddag een stoffelijk overschot gevonden. In Kampen wordt sinds gisteren massaal gezocht naar de 15-jarige Maartje Pieck, die dinsdagavond spoorloos verdween. De politie kon vanmiddag nog niet zeggen of het gevonden lichaam van het meisje is. De technische recherche was op dat moment net aan een onderzoek begonnen.

Prodi distantieert zich van sancties tegen Oostenrijk
Voorzitter Prodi van de Europese Commissie heeft gisteren in ongewoon scherpe bewoordingen de sancties van veertien lidstaten van de Europese Unie tegen Oostenrijk bekritiseerd. Hij heeft tevens de Oostenrijkse kanselier Schüssel gesteund bij diens wens dat een rapport van drie 'wijzen' over Oostenrijk zo snel mogelijk gereed is.

Servië: ontslag kritische rechters
IN Servië heeft het parlement gisteren zestien rechters vervangen die in het recente verleden steun hebben betuigd aan oppositionele groeperingen als de studentenbeweging Otpor! (Verzet!) of die vraagtekens hebben gezet bij de onafhankelijkheid van het rechtssysteem.

Israel annuleert radar voor China
Israel heeft gisteren besloten af te zien van de levering van geavanceerde militaire radarvliegtuigen aan China. De Israelische premier, Ehud Barak, heeft de Amerikaanse president Bill Clinton daarvan op de hoogte gesteld in Camp David, waar hij met de Palestijnse leider Yasser Arafat over vrede onderhandelt.

Vijftig verdachten bij politie Antillen
Ruim vijftig leden van het Antilliaanse politiekorps worden verdacht van corruptie. Zij zouden drugs gebruiken of verhandelen, zich schuldig maken aan verduistering of helpen bij het witwassen van crimineel geld. Eén agent wordt verdacht van het plegen van drie gewapende overvallen.

Einde aan gijzeling in Fiji
De gijzeling van het kabinet en enkele parlementariërs in Fiji is voorbij. Vanmiddag om vijf uur plaatselijke tijd kwamen achttien gijzelaars, onder wie de afgezette premier Mahendra Chaudhry, aan bij het hoofdkantoor van het Rode Kruis in de hoofdstad Suva.

Top Endemol laat 75 mln liggen
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil morgen op een aandeelhoudersvergadering van Endemol opheldering over het feit dat drie bestuurders samen bijna de helft van hun aandelenopties niet gaan uitoefenen bij het bod van de Spaanse telefoon- en internetreus Telefónica.

Steels stapt uit Tour de France
De Belgische wielrenner Tom Steels is vanmorgen tijdens de twaalfde etappe van de Ronde van Frankrijk, die het peloton van Carpentras naar de Mont Ventoux voert, afgestapt. Hij won vorige week de tweede en derde etappe.

Veel buien
Morgen talrijke buien en overwegend bewolkt. Matige, aan zee krachtige noordwestenwind. Maxima tussen 15 en 16 graden. Vooruitzichten tot woensdag: Eerst nog wisselvallig en koel. Volgende week geleidelijk stijgende temperaturen en droger.

NRC Webpagina's
13 JULI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad