U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Oppositie wint fors in Zimbabwe
Regeringspartij Zanu-PF heeft bij de parlementsverkiezingen in Zimbabwe van afgelopen weekend 55 van haar 117 zetels verloren. Maar ze behoudt haar meerderheid met 62 van de 120 zetels die te verdelen waren.

DSM blijkt nu oorzaak zware bodemvervuiling
Bij DSM in Geleen is vorig jaar het uiterst giftige blauwzuur niet alleen de lucht ingegaan, het liep ook de grond in. Dat gebeurde tijdens een tot nu toe niet publiek gemaakt tweede incident. Door een lekkend aansluitpunt op het riool ontsnapte op 17 december 5.000 liter afvalwater met blauwzuur en aceton. De bodem is ernstig vervuild.

Ouders: nieuw bewijs in sekskelderzaak De Dreef
Negen ouders van ex-leerlingen van basisschool De Dreef in Emmererfscheidenveen zeggen een van de schoolkinderen te hebben herkend op kinderpornofoto's. De foto's bewijzen volgens de ouders dat er toch sprake is geweest van seksueel misbruik door volwassenen in de zogenoemde sekskelderaffaire op de school.

Privacy internet rammelt
Aanbieders van internettoegang gaan niet zorgvuldig om met de privacy van hun abonnees. Persoonsgegevens worden gebruikt voor marketingdoeleinden en doorverkocht aan derden. Klanten zijn daar vaak niet van op de hoogte. Dat constateert de Registratiekamer, die toezicht houdt op de Wet op de Persoonsregistratie, in het gisteren verschenen rapport 'Klant in het web'.

Planbureau wil betere informatie over pensioenen
Levensverzekeraars en andere verkopers van pensioenproducten moeten betere informatie geven, zodat hun aanbiedingen gemakkelijker vergelijkbaar zijn. Dit is een van de voorstellen die het Centraal Planbureau doet in een vanmiddag gepubliceerde studie naar de toekomstige oudedagsvoorzieningen in Nederland. Nu maken verzekeraars door het gebrek aan transparantie hogere financiële marges dan nodig is.

Troepen Ambon worden vervangen
De Indonesische strijdkrachten zullen op korte termijn een groot deel van de troepen op het door burgeroorlog geteisterde Molukse eiland Ambon vervangen. Ondanks de gisteren uitgeroepen 'civiele noodtoestand' werd er vanmorgen nog steeds op grote schaal gevochten in Ambon-Stad.

Jeugdzorg wordt afdwingbaar recht
Jeugdzorg wordt een recht dat kan worden afgedwongen. De Tweede Kamer stemt er mee in dat dit zo in de wet wordt vastgelegd. Onafhankelijke bureaus bepalen of een jongere hulp nodig heeft en welke zorg wenselijk is. Minister Korthals (Justitie) en staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) willen ook de versnipperde jeugdhulpverlening beter toegankelijk maken.

Onderzoek naar branden Enschede
De politie van Enschede heeft een speciaal rechercheteam ingesteld dat onderzoek gaat doen naar de vele branden van de laatste maanden in de stad. Alleen al in het afgelopen weekeinde gingen er vijf panden in vlammen op.

Overschot VS zal verdubbelen
De prognose over het begrotingsoverschot van de Amerikaanse overheid is bijgesteld naar 1.870 miljard dollar over de komende tien jaar. Dat is meer dan twee keer zo veel als waarmee het Witte Huis in februari nog rekening hield.

Syrië kwaad om bezoek aan Israel
Een bezoek van Algerijnse journalisten aan Israel heeft vandaag een felle Syrische reactie uitgelokt. De tien journalisten worden door het officiële orgaan van de Syrische Baath-partij als verraders van de Palestijnse en Arabische zaak bestempeld.

Offensief in China tegen drugs
China heeft gisteren de antidrugsdag van de Verenigde Naties aangegrepen om een offensief tegen drugsgebruik te openen. Ten minste achttien dealers werden geëxecuteerd, en 2,5 ton in beslag genomen drugs werd verbrand.

Af en toe zon
Morgen af en toe zon, vooral in het noorden ook wolkenvelden. Meest matige noordwestenwind. Maxima rond 18 graden. Vooruitzichten voor woensdag tot en met zondag: Zonnige perioden en droog, geleidelijk iets warmer. Vanaf woensdag toenemende kans op een bui.


NRC Webpagina's
27 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad