U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  M E D I A
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Godcom in Groningen
Het was niet de bedoeling om de concurrentie met de kerktelefoon aan te gaan, maar onbewust zullen de acht predikanten van de gereformeerde kerken (vrijgemaakt) Groningen/Haren toch strijden met dit oude communicatiemiddel nu ze vanaf zondag iedere week via internet hun preek laten horen.

Telecombedrijf VersaPoint slaat goud uit koperdraad
Telecombedrijf VersaPoint wil vanaf deze zomer in Nederland DSL aanbieden, een techniek voor snel internet over conventionele telefoonlijnen. Het bedrijf maakt zich op voor snelle groei, en wellicht een beursgang.

Verwende vorsers
Het goede nieuws is dat het tijdschrift De Navorscher op cd- rom is gezet. Sterker nog: dat is vrij spectaculair. Een paar jaar geleden was het technisch nog niet mogelijk om een fotomechanische herdruk van een oud tijdschrift op cd-rom te zetten. Bovendien was de kans klein dat iemand zich daar commercieel aan zou wagen.

Journalist volgens Belgrado 'spion'
De Servische journalist Miroslav Filipovic, medewerker van het blad Danas, het Franse persbureau AFP en het gezaghebbende Institute for War and Peace Reporting, is door een militaire rechtbank in Nis in staat van beschuldiging gesteld wegens spionage. Filipovic schreef eerder dit jaar voor het IWPR over de trauma's die Servische militairen vorig jaar tijdens de oorlog om Kosovo opliepen toen ze getuige waren van wreedheden van collega's tegen Kosovo-Albanezen. Filipovic citeerde daarbij uit een rapport van het leger zelf over die trauma's. Hij werd in mei gearresteerd. (AFP)

Meer omzet met website
Kleine en middelgrote bedrijven met een eigen website presteren op een aantal fronten beter dan hun collega's die niet op internet aanwezig zijn. Bedrijven die daarnaast ook geld verdienen met elektronische handel doen het zelfs nog iets beter, meldt het onderzoeksbureau EIM. Op internet aanwezige bedrijven realiseren vaker omzetgroei, nemen vaker extra personeel aan en investeren meer. Ruim vier op de tien bedrijven hebben een eigen website. Twintig procent daarvan behaalt omzet uit de verkoop van producten en diensten via internet.

Overname MediaOne door AT&T voltooid
De overname van MediaOne door AT&T is rond. De telecomreus kocht het kabelbedrijf in mei vorig jaar voor voor een bedrag van 44 miljard dollar (ruim 100 miljard gulden). Nadat de aandeelhouders en de kartelautoriteiten hun goedkeuring hadden gegeven, werden gisteren de papieren voor de fusie ondertekend. Door de acquisitie wordt AT&T het grootste telefoonbedrijf en de grootste kabelaanbieder in de Verenigde Staten. (AP)

Soros ziet 'Nieuwe Economie' wegzakken
De Amerikaanse financier George Soros denkt dat de koersen van de aandelen van 'Nieuwe Economie' nog verder zullen dalen. Soros zei dit vandaag tijdens een interview op de BBC-radio. Veel technologiefondsen zijn ondanks de forse koersdalingen van de laatste maanden nog steeds overgewaardeerd, aldus Soros. Naar eigen zeggen is de financier de smaak van risico's nemen kwijtgeraakt. Soros, die de laatste maanden veel geld verloor, gaat zijn heil meer zoeken in lange termijn-fondsen. De financier gaf ook toe dat hij geld had verloren omdat hij had gerekend op een sterkere euro. (AFP)

Weekbladpers ziet winst dalen
De nettowinst van uitgeverij Weekbladpers Groep (WPG) is in 1999 met 20 procent gedaald tot 4,6 miljoen gulden. De directie wijt dit "bescheiden" resultaat aan onder andere reorganisatiekosten en een hogere belastingdruk, zo blijkt uit het gisteren gepubliceerde jaarverslag. Vorig jaar moest WPG ook al melding maken van een winstval tot 5,7 miljoen gulden. Dat was ruim 66 procent minder dan in 1997. Toen drukten vooral investeringen in nieuwe tijdschriften het resultaat. In totaal zette het concern vorig jaar 200,7 miljoen gulden om, een toename van 4,3 procent. De groei kwam vooral tot stand door twee overnames.(ANP)


Klik hier voor de lijst met onderwerpen, meathead, is het eerste wat de bezoeker van All in the Family sit.com opvalt. Behalve nooit uitgezonden fragmenten van deze populaire televisieserie uit de jaren zeventig en een quiz, zijn er ook karakterbeschrijvingen van Archie, Edith, Gloria en Mike en krijgt de bezoeker een persoonlijke, ongenuanceerde groet van Archie Bunker - dat bonkige 'archetype' van de Amerikaanse huisvader.


(www.allinthefamilysit.com)

NRC Webpagina's
16 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad