U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Onder andere een gesprek over de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en verleidingen en dilemma's van beoefenaren van de wetenschap. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprekken met wijnproducent Ilja Gort, cartoonist Gummbah en presentatrice Harmke Pijpers. Muziek van o.a. het cello-octet Conjunto Ibérico. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Radioportret van de Franse homoseksuele schrijver Jean Genet (1910-1986). Genet schreef in de gevangenis van Fresnes zijn romandebuut Onze Lieve Vrouw van de Bloemen. In deze roman schildert hij in prachtig proza een clandestiene subcultuur van hoeren, dieven, moordenaars en homoseksuelen. Tevens aandacht voor Pierre Schaeffer, de peetvader van de Musique Concrète. Radio 5, 17.02- 18.00u.

Steve Vai in concert. Eerste deel van het optreden van gitaarvirtuoos Steve Vai dat hij had op 7 maart in De Vereeniging in Nijmegen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de autobiografie van Natalie Cole, chansons van Serge Gainsbourg en de begin deze maand overleden jazzpianist Henk Elkerbout. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Onder meer het tweede deel van de reportage over het natuurreservaat Abruzzo in Italië, een bergachtig terrein ter hoogte van Rome, waar nog wolven, beren en gemzen voorkomen. Verder de Delftse hoogleraar Dick Westland die commentaar geeft op de file-aanpak van minister Netelenbos. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van de zanger Armand aandacht voor de geschiedenis van het kunstbeleid naar aanleiding van het Cultuurnota- advies 2001-2004, van de Raad van de Kunst. Verder een gesprek over het bezoek van de Japanse keizer aan Nederland met Brigitte Ars van wie deze week haar boek Troostmeisjes; verkrachting in de naam van de keizer verschijnt. In het tweede uur het eerste deel van het levensverhaal van de inmiddels overleden verzetsman, zeeman, wereldreiziger en communist Evert Hoedemaker. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder andere aandacht voor 'cybercrime', criminaliteit op internet en over de onmacht van de VN tegenover de rechteloosheid in Afrika met emeritus-hoogleraar volkenrecht Paul de Waart, socioloog Jude Kehla en journalist Linda Polman. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met acteur Dick van den Toorn die een rol speelt in het stuk Cooking with Elvis. Verder aandacht voor o.a. onaffe producten en moppentappers. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met actrice Sacha Bulthuis over haar rol in de voorstelling De gang, de gal en het maal. Radio 1 & 2, 0.04- 1.00u.

MAANDAG

Ophef & vertier. Aandacht voor o.a. de overzichtstentoonstelling van Klaas Gubbels, de film Papa's song van regisseur Sander Francken en een gesprek over de dichter Bert Schierbeek met kunstenaar Jan Sierhuis, cineast Johan van der Keuken en de weduwe van de dichter Thea. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
13 MEI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)