U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aftreden Schäuble is nu onvermijdelijk
Het politieke lot van de Duitse CDU-leider Wolfgang Schuble is bezegeld. Vanmiddag om half drie geeft hij een persconferentie, waarin hij volgens fractie-secretaris Manfred Grund zijn aftreden bekend zal maken.

Schoolbesturen steken miljoenen in beleggingen
Zestien van de 320 middelbare scholen van katholieke en protestants-christelijke signatuur hebben hun financiële reserves belegd in aandelen. Daarnaast hebben 54 scholen belegd in de minder risicovolle staatsobligaties. Dit blijkt ui

Omroepen moeten gegevens vrijgeven
De NOS en de commerciële omroepen in de Holland Media Groep moeten binnen vier maanden de gegevens van radio- en televisieprogramma's beschikbaar stellen aan dagblad De Telegraaf. Dit heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vanmorgen besloten.

Bezoek Kok aan Japan gaat door
Premier Kok en minister Van Aartsen gaan komende maandag en dinsdag naar Japan. Zij hebben volgens de RVD "voldoende vertrouwen" dat zij met premier Obuchi de onderhandelingen kunnen afronden voor een verklaring van Japan waarin het spijt betuigt voor wat het Japanse leger Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog heeft aangedaan.

Inzage in medisch dossier Pinochet
Vier staten die vragen om uitlevering van de Chileense ex-dictator Augusto Pinochet hebben vertrouwelijk inzage gekregen in zijn medisch dossier. Het Britse Hooggerechtshof gaf daartoe gistermiddag opdracht.

Hongaren bewijzen hun dode rivier de laatste eer
De rivier de Tisza is dood, vermoord door cyanide uit Roemenië. In Hongaarse dorpen waar de Tisza doorheen loopt volgde een plechtige begrafenis.

Miljoenengarantie voor topman Schelde Groep
De president-directeur van de noodlijdende Koninklijke Schelde Groep (KSG), R.C. van den Heuvel, beschikt over een bankgarantie die hem recht geeft op betalingen van maximaal 3,5 miljoen gulden ongeacht de toekomst van de onderneming.

Prijzen KLM hoger door olie
De prijs van ruwe olie steeg vanochtend tot 28,63 dollar per vat. Als gevolg van de explosief stijgende olieprijzen kondigde KLM vanochtend aan de tarieven wereldwijd met 3 procent te verhogen.

Boete EU wegens varkenspest
Nederland krijgt waarschijnlijk een strafkorting van 220 miljoen gulden voor fouten die gemaakt zijn bij de bestrijding van de varkenspest in 1997.

Nominatie Oscars
De film American Beauty is gisteren acht keer genomineerd voor een Oscar. De nominaties werden dinsdag in Los Angeles bekendgemaakt. De Nederlandse animatiefilm 3 Misses van Paul Driessen kreeg een nominatie voor beste animatiefilm.

Winterse buien
Eerst veel wolken en enkele winterse buien. In de ochtend in het zuidwesten mogelijk zware windstoten. Later in de middag rustiger, droger en meer opklaringen. Maximaal 4 graden. Vooruitzichten tot en met maandag: af en toe zon, maar ook enkele buien. In het weekeinde iets zachter.


NRC Webpagina's
16 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)