U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

ING en Randstad in kinderopvang
AMSTERDAM, 18 JAN. Bank en verzekeraar ING Groep en uitzendconcern Randstad gaan een keten van vijftig kinderdagverblijven opzetten. De twee bedrijven beschouwen dat als onderdeel van de arbeidsvoorwaarden waarmee zij hun werknemers aan zich willen binden.

Amnesty: laat Pinochet niet vrij
LONDEN, 18 JAN. Amnesty International heeft vanmorgen bij het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken een bezwaarschrift ingediend tegen het voornemen van minister Jack Straw oud-dictator Pinochet op humanitaire gronden vrij te laten.

'Fusieschool moet in grondwet'
DEN HAAG, 18 JAN. De scholen waarin zowel openbaar als bijzonder onderwijs wordt gegeven, moeten een basis krijgen in de grondwet. Dit schrijft de Onderwijsraad vandaag aan staatssecretaris Adelmund (Onderwijs).

Criminaliteit verdringt milieu
ROTTERDAM, 18 JAN. Criminaliteit en vandalisme zijn de grootste zorg van de Nederlandse bevolking. De aantasting van natuur en milieu, tien jaar geleden nog het grootste probleem genoemd, komt nu op de tweede plaats.

Steun voor ander lokaal bestuur
DEN HAAG, 18 JAN. In de Tweede Kamer bestaat brede steun om het politieke en bestuurlijke bestel in gemeenten sterk te wijzigen. Wel is er kritiek op de voorgestelde benoeming van burgemeesters.

Russen claimen doorbraak Grozny
MOSKOU, 18 JAN. De Russische troepen hebben naar eigen zeggen in de strijd om de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny op twee punten de verdedigingslinies van de Tsjetsjenen doorbroken en het centrum van de hoofdstad bereikt. Volgens militaire woordvoerders duurt het nog drie tot vier dagen voordat de Russen de volledige controle over de stad hebben.

ABN Amro sluit deel kantorennet, 2.500 banen weg
ROTTERDAM, 18 JAN. ABN Amro brengt het aantal bemande kantoren in Nederland met 150 terug tot 750. Hierdoor kan de bank 2.500 van de 24.000 banen in Nederland schrappen. Dit is vanochtend bekendgemaakt.

Peper wil macht van senaat aan banden leggen
DEN HAAG, 18 JAN. Het kabinet wil het politieke karakter van Eerste Kamer ingrijpend beperken, mede om botsingen als die tijdens de 'nacht van Wiegel' over het correctief referendum in mei 1999 te voorkomen.


NRC Webpagina's
18 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)