U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wat gaat de VARA doen?

Patrick Thilleux, directeur van betaalzender Canal+: "Het zou me verbazen als de VARA uit het publieke bestel zou stappen, maar als ze toch gaan, zal ik het toejuichen. Hoe meer chaos op gratis toegankelijke televisienetten, hoe meer verschraling van de programma's en hoe gewilder een kwaliteitsproduct achter de decoder wordt."

Bert Bakker, mediawoordvoerder voor D66 in de Tweede Kamer: "We kunnen vanavond doen in de Tweede Kamer wat we willen, maar de VARA heeft allang besloten. Politieke acties kunnen de VARA niet binnen het publieke bestel houden. Alles is er bij die omroep op gericht eruit te stappen. Zodra het financieel haalbaar is, gaan ze."

Bauke Geersing, voormalig NOS-directeur en thans media adviseur: "Zakelijk gezien zeg ik: niet doen. Maar zakendoen heeft ook met intuïtie te maken. De VARA voelt zich zó bedreigd door de beperkingen die de nieuwe mediawet haar oplegt en de fiscalisering van de omroepbijdrage, dat ze wellicht verder gaat dan ze eigenlijk had willen gaan."

Sybren Piersma, voorzitter VPRO: "De Tweede Kamer kan maar heel weinig voor de VARA doen. Dus ik denk dat ze voor vier jaar gaan gokken, en dat de medewerkers van VARA-radio heel treurig gaan worden. Aan de andere kant houden ze ook de optie nog open om te blijven in het publieke bestel. Ze wedden nog steeds op twee paarden."

Fons van Westerloo, directeur SBS (Net5 en SBS6): "De VARA weet echt nog niet wat ze gaat doen. Maar ik heb wel bewondering voor directeur Vera Keur gekregen. Ze weegt rustig af en laat zich door niemand opjagen. Alleen al de manier waarop ze dat doet, maakt haar uitermate geschikt om een zakelijke onderneming te leiden."

NRC Webpagina's
18 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)