U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Geloven als tijdelijke gekte
Het is met de nodige scepsis dat je kennis neemt van een nieuwe serie over spiritualiteit als die wordt gemaakt door mensen van wie je bijna zeker weet dat ze weinig op hebben met het onderwerp.


T V   V O O R A F :


De mens en de militair
Hoeveel kost een uurtje Mladic ? Nova betaalde 7.500 Duitse mark voor de video. De nacht na de val van Srebrenica: showdown in hotel Fontana, Bratunac.


T V   H E E R T J E :


Het eeuwig leven
Onsterfelijkheid, invriezen tot dat mogelijk is, het afsterven van cellen tegenhouden: de VPRO gooit er weer een behoorlijke thema-avond tegen aan. Hoewel ik geen behoefte voel om nog 5000 jaar tv-programma's te bespreken is het erg interessant de wetenschappelijke vorderingen te bekijken. Toch hoop ik dat het niks wordt. We zijn op dit moment met zo'n 6 miljard mensen op aarde en we doen het niet echt goed.


F I L M   V O O R A F :


'Film jazz'
Het afgelopen weekeinde speelde hij nog live in Birdland in Manhattan en vanavond op Nederland 1. Voor eenieder die dertig dollar neertelde gaf de in de New Yorkse uitgaansgids Time Out als "trumpet wunderkind" aanbevolen 25-jarige trompettist Nicholas Payton twee beschaafde shows per avond.


M A K E R S :


De brede wereld
Enige weken geleden belandde hij op een zaterdagnacht voor het eerst in tien jaar weer eens op het Rembrandtsplein in Amsterdam. "Ik wist niet wat ik zag: een enorme menigte van lallende en drinkende mensen, wel duizend, met een massa politie er omheen." Misschien een relatief klein voorbeeld van hoe de wereld voor Frank Wiering (1947) is veranderd, niettemin was de nachtelijke wandeling voor de VPRO-programmamaker veelzeggend. "Het past precies in de documentaire die ik wil maken, over 'Het Weekend'. Zo'n beetje als Jean-Luc Godard dat heeft gedaan in zijn film Week- End, maar dan op Nederlands niveau."


NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)