U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

EU vordert 125 miljoen terug van Landbouw
DEN HAAG, 16 NOV. Nederland moet 125 miljoen gulden terugbetalen van de vergoeding die het van de Europese Unie heeft gekregen voor de bestrijding van de klassieke varkenspest. De Europese Commissie vindt dat Nederland fouten heeft gemaakt bij de bestrijding van de varkenspest in 1997 en vordert een deel van de tegemoetkoming van ruim 450 miljoen gulden terug.

Akkoord in zicht in Noord-Ierland
BELFAST, 16 NOV. De protestanten en katholieken in Noord-Ierland zijn dicht bij een akkoord, nu de Ulster unionisten (UUP) van David Trimble, de grootste protestantse partij in Noord-Ierland, vanmorgen heeft bekendgemaakt een Noord-Ierse regering te aanvaarden voordat het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA) een begin heeft gemaakt met ontwapening.

Illegalen spelen bij profclubs
DEN HAAG, 16 NOV. Zes clubs in het betaalde voetbal hebben jeugdspelers van buiten de Europese Unie onder contract zonder dat die over een tewerkstellingsvergunning beschikken. De spelers worden mogelijk door justitie het land uitgezet. Tegen de clubs is proces-verbaal opgemaakt omdat ze de Wet arbeid vreemdelingen hebben overtreden. Dit blijkt uit een rapport van de Arbeidsinspectie, die dit jaar een onderzoek heeft verricht onder alle 36 clubs in het betaald voetbal. Ook bleek dat bij acht spelers boven de achttien de vergunningen niet in orde waren.

Oppositie eist snelle uitspraak over Waddenzee
DEN HAAG, 16 NOV. De oppositie in de Tweede Kamer neemt er geen genoegen mee dat het kabinet pas begin december een oordeel geeft over de wens van de Kamer af te zien van 'mijnbouwactiviteiten' in de Waddenzee. Het CDA en GroenLinks zouden hierover vanmiddag het debat van vorige week met het kabinet heropenen. Een PvdA-motie die oproept af te zien van 'mijnbouwactiviteiten' in de Waddenzee kan rekenen op de steun van alle fracties, behalve de VVD.

Amerika lost VN-schuld in
WASHINGTON, 16 NOV. Het Amerikaanse Congres is gisteren na zeven jaar alsnog akkoord gegaan met de betaling van de achterstallige contributie van de Verenigde Staten aan de Verenigde Naties. President Clinton wist het Congres te overtuigen door concessies te doen inzake abortus.

Economie groeit 3,5 pct in 2000
ROTTERDAM, 16 NOV. De economische groei zal wereldwijd volgend jaar flink aantrekken tot 3,5 procent, voorspelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. De industrielanden groeien met 2,9 procent. Nederland zal een lichte daling in de groei doormaken, van 3 procent dit jaar tot 2,7 procent in 2000.

Nog 45 zaken in beursfraude
AMSTERDAM, 16 NOV. Het openbaar ministerie heeft in het beursfraude- onderzoek, 'Operatie Clickfonds', tegen nog 45 verdachten een onderzoek lopen. In een aantal zaken is vertraging opgetreden omdat justitie wacht op uitvoering van een rechtshulpverzoek uit het buitenland. De eerste rechtszaak wordt verwacht in maart.

Clubbestuur Volendam weg
VOLENDAM, 16 NOV. Het bestuur van FC Volendam is afgelopen nacht afgetreden als gevolg van de financiële problemen bij de eerstedivisieclub.


NRC Webpagina's
16 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)