U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

F I L M   V O O R A F :
Nonnen in razernij
Wie nu Michael Powells Peeping Tom (1960) bekijkt, in het kader van Cinema 2000 in Nederland heruitgebracht en onder meer te zien in het Filmmuseum, kan zich moeilijk voorstellen dat die inmiddels klassieke gluurdersfilm destijds zó controversieel werd gevonden dat hij het voortijdige einde betekende van Powells filmcarrière.


T V   V O O R A F :


Oh wat een naar vak
Fame, I want to live forever... De serie over jongens en meisjes die dromen van een carrière in de Amerikaanse showbizz heeft een Nederlandse musicalvariant. Voor fame in Nederland is auditeren voor een speciale school niet nodig.


F I L M   V O O R A F :


De westerse zucht naar oosters exotisme
Gong Li, ook wel bekend als 'die Chinese actrice waar Ruud Lubbers mee heeft gedanst', was model voordat ze actrice werd. Dat is te zien: ze is vooral erg mooi, zonder dat er veel te raden valt achter haar tamelijk wezenloze gezichtsuitdrukking. Zhang Yimou, de man die zijn vrouw verliet voor Gong Li en haar beroemd maakte, was cameraman voordat hij regisseur werd. Ook dat is te zien: hij overweldigt de kijker met spectaculaire beelden, vorm wint bij hem van inhoud.


T V   V O O R A F :


Boodschap van troost, succes en liefde
Baas is in de Heer. De Surinaamse ondernemer en aspirant-president Desi Bouterse heeft zich bekeerd tot het evangelische christendom, dat tegenwoordig enthousiast in zijn geboorteland wordt uitgedragen. Bouta, de vleesgeworden achterdocht, vertrouwt nu op het Woord Gods en meer in het bijzonder op Pinkstergemeente 'De Bazuin'.


T V   V O O R A F :


Op de bres voor het Frans
Van een wat duf herhaalkanaal voor Franse tv-programma's heeft TV5 zich ontwikkeld tot een meer actuele nieuws- en vermaakzender. Dit weekeinde verzorgt het station een 24 uur durend programma vanuit Amsterdam.


NRC Webpagina's
6 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)