U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pinochet mag aan Spanje worden uitgeleverd
LONDEN, 8 OKT. De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet mag aan Spanje worden uitgeleverd om terecht te staan voor schendingen van de rechten van de mens tijdens zijn bewind (1973-1990). Dat heeft een Britse politierechter vanochtend gevonnist, bijna een jaar nadat Pinochet (83) werd gearresteerd in Londen.

Vechtpartij in Kollum om centrum voor asielzoekers KOLLUM, 8 OKT. Een informatieavond over de verplaatsing van een asielzoekerscentrum, gisteravond in de Van der Bijhal in het Friese Kollum, is uitgelopen op een vechtpartij. Agenten in burger raakten slaags met jongeren die burgemeester P. Visser en een woordvoerster van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) met eieren bekogelden.

Gemeenten zitten Bouwfonds dwars
HOEVELAKEN, 8 OKT. De overname van Bouwfonds Nederlandse Gemeenten door ABN Amro dreigt vertraging op te lopen. Vijftien gemeenten, onder leiding van Delft, willen laten onderzoeken of het bod van 608,50 gulden per aandeel niet hoger kan. De aandelen van Bouwfonds (projectontwikkeling en hypotheekverstrekking) zijn in handen van 479 gemeenten, die tegen het huidige bod 2,7 miljard gulden ontvangen.

'Russen schoten op vluchtelingen'
NAZRAN, 8 okt. In Tsjetsjenië hebben Russische strijdkrachten een konvooi met vluchtelingen beschoten. In Moskou is dat gisteren tegengesproken, maar er bestaan filmbeelden van het bombardement, waarbij volgens de maker van de film elf en volgens de Tsjetsjenen 41 doden vielen.

Kamer positief over toets
DEN HAAG, 8 OKT. Het advies van de Onderwijsraad om een wettelijk minimum aan taal- en rekenvaardigheden te formuleren voor alle twaalfjarigen, is enthousiast onthaald door de onderwijswoordvoerders van de PvdA, VVD en D66 in de Tweede Kamer. Ook de toetsen, op acht- en twaalfjarige leeftijd, vinden die fracties een goed idee, zeggen zij over het gisteren gespresenteerde advies.

VVD steunt mestbeleid niet
DEN HAAG, 8 OKT. Het mestplan van de ministers Brinkhorst (Landbouw) en Pronk (Milieu) kan vooralsnog niet op steun van coalitiegenoot VVD rekenen. Daardoor ontbeert het plan nog een meerderheid in de Tweede Kamer. Duitser aan het hoofd van KFOR PRISTINA, 8 OKT. Sir Michael Jackson, de Britse commandant van de internationale vredesmacht in Kosovo, KFOR, is vandaag opgevolgd door de Duitse generaal Klaus Reinhardt. Het is voor het eerst dat een Duitser een internationale vredesmacht leidt. Reinhardt is sinds april vorig jaar commandant van de landstrijdkrachten van de NAVO in Centraal- Europa, waarvan het hoofdkwartier is gevestigd in het Duitse Heidelberg. Jackson heeft de vredesmacht geleid sinds de vorming op 10 juni.

Honorering van apotheker anders
DEN HAAG, 8 OKT. Apothekers worden vanaf 1 januari 2001 op een andere manier gehonoreerd. Ze gaan met de zorgverzekeraars praten over een nieuwe honoreringsstructuur. Ook wordt de opleiding tot apotheker aangepast. Apothekers blijven de enigen die geneesmiddelen op recept mogen afleveren.

Inflatie tot 2,2 procent gedaald
DEN HAAG, 8 OKT. De inflatie is in de maand september uitgekomen op 2,2 procent. Dat is een daling van 0,4 procentpunt ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit de vandaag verschenen consumentenprijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)