U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Siddervlees
Sommige sportprestaties blijven onderbelicht. Neem nu het wereldrecord schommelen. Het werd deze week gebroken in Fochteloo (F.), maar op televisie heb ik er niets van gezien. En terwijl daar toch, pal voor café 't Korhoen, het record kwam te staan op vier dagen, en, let wel, volgens de aangescherpte regels, die bepalen dat duwen verboden is.


T V   V O O R A F :


Wannabe soapacteurs
De Nationale Soap Acteerwedstrijd, die de AVRO organiseert en waarvan vanavond de eerste ronde wordt uitgezonden, roept veel vragen op. Allereerst die combinatie: AVRO en soap, een genre dat eerder past bij de commerciële omroepen die Goede Tijden, Slechte Tijden, Onderweg naar Morgen en Goudkust op hun naam hebben staan. Nieuw soaptalent zou toch dáár moeten worden gekweekt? "Dat soaps de laatste jaren bij de commerciële omroepen te zien waren, betekent niet dat de publieke omroepen niet iets aan soap zouden mogen doen", zegt een woordvoerder van de AVRO. "En goede soaps zijn er al, dus hebben wij voor een andere vorm gekozen: het is soap, intrige, amusement én een wedstrijd."


F I L M   V O O R A F :


Lord of Illusions
In één, curieus opzicht is Clive Barkers griezelfilm Lord of Illusions uit 1995 nu al verouderd: de digitale effecten. Iedere kijker heeft onmiddellijk door dat de rondkruipende vuurballen, en de plotseling in een rommelige massa van bloed en stront veranderende lijven, door een computer zijn gesimuleerd. Nu, bijna vijf jaar later zouden die effecten er veel beter uitzien - vrucht van het toegenomen rekenvermogen van de computers. Maar ook zou geen regisseur ze meer zo nadrukkelijk durven uitserveren.


NRC Webpagina's
20 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)