U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Veel VVD'ers achter Wiegel
ROTTERDAM 22 MEI. Driekwart van de VVD-aanhangers steunt de overweging van Eerste-Kamerlid Hans Wiegel om zijn standpunt over het referendum niet opzij te zetten omwille van het voortbestaan van het kabinet. Toch zijn er onder de VVD-stemmers meer voorstanders dan tegenstanders van het referendum.

Bacterie legionella zat in oude leidingen
ROTTERDAM, 22 MEI. De legionellabacterie, die het leven eiste van 23 bezoekers van de Westfriese Flora, zat vrijwel zeker in de verouderde waterleiding van de veilinghallen in Bovenkarspel.

Clark dringt aan op snelle legering troepen bij Kosovo
WASHINGTON, 22 MEI. Generaal Wesley Clark, de bevelhebber van de NAVO, heeft er in Washington voor gepleit snel te beginnen met de legering van 45. 000 tot 50.000 troepen aan de grenzen van Kosovo. Daarmee zou de Joegoslavische president Milosevic onder druk kunnen worden gezet om in te stemmen met de voorwaarden van de NAVO voor beëindiging van het conflict.

Suriname: ME schiet op betogers
PARAMARIBO, 22 mei. De mobiele eenheid heeft gisteren in Paramaribo het vuur geopend op betogers. Daarbij viel een onbekend aantal gewonden. De betogingen tegen de geldontwaarding en de prijsstijgingen worden steeds massaler en grimmiger.

Eis veertien jaar tegen 'Taartman'
AMSTERDAM, 22 MEI. Tegen de Amsterdamse banketbakker A.C., alias de Taartman, is gisteren voor de rechtbank van Amsterdam veertien jaar gevangenisstraf geëist. Hij wordt schuldig geacht aan de invoer van 1.628 kilo cocaïne via België uit Venezuela en de poging tot smokkel van ruim 10.000 kilo hasj uit Sri Lanka.

Varkenspest bij Duitse grens
DEN HAAG, 22 MEI. In de buurt van Roermond vlak bij het Duitse Weinberg geldt sinds gistermiddag een verbod op het vervoer van alle vee omdat in Duitsland op een bedrijf aan de grens varkenspest is uitgebroken. De ziekte is slechts op één bedrijf geconstateerd.

Artsen worstelen met zwijgplicht
ROTTERDAM, 22 MEI. De artsenorganisatie KNMG krijgt met enige regelmaat verzoek om advies van artsen die worstelen met hun beroepsgeheim inzake HIV-besmetting. Als een patient is besmet met het HIV-virus, maar dat verzwijgt tegenover zijn partner, voelen artsen zich soms gedwongen die partner over de besmetting in te lichten.

Ruzie over claim Concertgebouw
AMSTERDAM, 22 MEI. Organisaties van impresario's verzetten zich tegen een nieuwe bepaling in de contracten die het Amsterdamse Concertgebouw afsluit met artiesten, die optreden tijdens concerten die het zelf organiseert. Het Concertgebouw kan exclusiviteit claimen en optredens van ariesten elders in Nederland gedurende een jaar verbieden.


NRC Webpagina's
22 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)